FRANCESC ANTONI GINER VA PRENDRE AHIR POSSESSIÓ DEL SEU CÀRREC COM A NOU REGIDOR PEL PSPV

El ple d’anit va aprovar per unanimitat el suport institucional a la petició d’indult per a Vicente José Brígido

Ondara, 30.09.16. En el ple d’ahir va prendre possessió del seu càrrec el nou Regidor pel PSPV en l’Ajuntament d’Ondara, Francesc Antoni Giner Camaró, qui s’ha incorporat a la corporació municipal després de la renúncia de Josep Carles Femenia. Francesc Antoni Giner és membre de l’Equip de Govern i assumeix les competències que anteriorment ostentava Femenia; en concret, les Regidories de Compres i Contractació; Règim jurídic i Interior; Territori, Planejament, Gestió i Disciplina Urbanística. A més és el Conseller Delegat de les empreses municipals PIMON i SINMA. En el ple celebrat anit, Francesc Antoni Giner va rebre la insígnia com a nou Regidor per part de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano.

D’altra banda, el ple va aprovar ahir per unanimitat el suport institucional a la petició d’indult per al veí d’Ondara Vicente José Brígido Vallés. Mitjançant aquest acord plenari, l’Ajuntament d’Ondara envia una missiva al Ministre de Justícia del Govern d’Espanya, en referència a la petició d’indult de Vicente José Brígido Vallés, veí de la localitat que va ser condemnat (fa més de set anys) per venda de drogues a quatre anys de presó i al pagament d’11.000 euros. Des de l’Ajuntament d’Ondara se li demana al Ministre de Justícia que “tinga en compte tota la informació de la petició d’indult i que, a màxima celeritat, perquè afecte menys el seu entorn, dona i fills, se li concedisca la gràcia recordant sempre que el fonament bàsic de la nostra Justícia és la de reinserció, cosa que ja ha realitzat en l’actualitat”.

unanimitat

El ple va aprovar per unanimitat les Festes Locals de 2017, que seran el dilluns 10 de juliol (Festivitat de la Mare de Déu de la Soledat) i dimecres 26 de juliol (Festivitat de Santa Anna). També per unanimitat es va acordar la participació en el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Marina Alta que està promovent el Creama, així com es va aprovar la petició a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, de les ajudes destinades al voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals.

L’únic punt de l’orde del dia que va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (PSPV-Compromís) i en contra del PP va ser una modificació de crèdits. En aquest assumpte, el portaveu del PP, Javier Lozano, va qüestionar sobre en què es basa l’Equip de Govern per a posar els sous als regidors que ostenten un salari, a la qual cosa, des de l’Equip de Govern es va argumentar que cada regidor pot optar per sol·licitar un sou o no, en funció de la seua circumstància personal, i que, en tot cas, és per a evitar la pèrdua del seu poder adquisitiu per la dedicació d’un regidor a l’Ajuntament. No obstant això, el punt va servir per a motivar un debat més ampli en matèria econòmica i exposar el PP diverses crítiques polítiques en un àmbit més general.

pp-en-contra equip-govern-favor

D’altra banda, en l’apartat de precs i preguntes, una de les preguntes presentades pel grup municipal del PP en el ple feia referència a la no col·locació del pendó de la Mare de Déu de la Soledat durant les passades festes patronals als edificis municipals, com l’Ajuntament, quan anteriorment sí que es col·locava. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va respondre recordant el caràcter aconfessional de les institucions públiques.

Publicado en Actualitat, Política.