CONFERÈNCIA “ELS CÀTARS VALENCIANS” DE JESÚS HUGUET I PASQUAL A LA CASA DE CULTURA D’ONDARA

catars-valencians-3 catars-valencians-2

Ondara, 27.09.16. Divendres passat, l’historiador, escriptor i Secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet i Pasqual, va impartir a la Casa de Cultura d’Ondara la conferència “Els càtars valencians: Una aproximació històrica”.

El conferenciant va presentar una anatomia de la doctrina i la vida dels càtars o albigesos; tot anunciant que al Regne de València es donaria la fi d’aquest moviment religiós medieval. La doctrina d’aquestos ‘bons hòmens’ o ‘bons cristians’, com a ells mateixa sí que els agradava de dir-se, representava un cristianisme gnòstic amb influències maniquees a les variants pauliciana i bogomila. Dos divinitats mantenien una lluita eterna: el Déu espiritual, bo, i el Déu material, roín. Només es podia escapar a través d’un rigorós ascetisme i d’un estricte rebuig del món material. Sant Mateu i Morella; inclús, la pròpia València, van ser poblacions on radicaren els càtars occitans.

El públic assistent va gaudir amb les explicacions històriques del secretari del CVC sobre aquest interessant tema, segons ha indicat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, que va participar en aquesta conferència.

catars-valencians-6 catars-valencians-5 catars-valencians-4

Publicado en Actualitat, Cultura.