LA REGIDORIA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA RECOLZA ALS EMPRENEDORS LOCALS IMPULSANT EL PROJECTE “ONDARA ACTIVA”

Se seleccionaran 15 projectes d’emprenedors locals als que s’oferirà un programa global de formació

Ondara 15.09.16. La Regidoria de Promoció Econòmica d’Ondara ha presentat hui a l’Ajuntament el nou programa d’impuls local per a la creació d’empreses “Ondara Activa”; un projecte l’objectiu del qual és incrementar la taxa de creació d’empreses a Ondara a través de l’autoocupació i vincular l’empresariat local amb el foment de l’emprenedoria. La presentació ha comptat amb la participació de Pedro Reig, especialista en Màrqueting i Negoci; Isaias Pérez Corral, responsable d’Administració i Recursos Humans (ambdós veïns d’Ondara), i José Ramiro, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara, qui ha explicat que amb “Ondara Activa” es pretén “generar sinergies i aprofitar el coneixement i experiència dels empresaris locals en el foment de la creació de noves empreses a Ondara”. Ramiro ha qualificat el projecte “d’innovador, ambiciós i fet a mesura per a aconseguir l’objectiu de crear empreses a Ondara”, afegint que el més important per a posar en marxa una empresa «és la idea i una bona planificació».

Es tracta d’un projecte global dirigit als emprenedors locals que constarà de diverses accions, incloent-hi un curs a mesura per a emprenedors que estiguen interessats a implantar una empresa a Ondara; “màster class”; i sessions amb tutors, entre altres iniciatives, com a reunions informals amb empresaris i emprenedors locals que parlen des de la seua experiència. El Programa de Creació d’Empreses 2016 va destinat a recolzar i fomentar la creació d’empreses, proporcionant a l’emprenedor ferramentes i coneixements per al desenvolupament i posada en funcionament de la seua idea de negoci. Per al programa (que és gratuït per als participants) seran seleccionats 15 projectes de negoci.

Pedro Reig ha explicat que les característiques que destaquen d’aquest projecte són l’acompanyament i tutors personalitzats (amb grups menuts i a llarg termini), i que es connecta a l’empresari local amb els futurs emprenedors perquè aprofiten la seua experiència i coneixements. El requisit fonamental és que es presente una idea de negoci, i tots els projectes acabaran amb un pla de negoci molt pràctic per a portar al mercat i amb un projecte viable d’empresa. Per la seua banda, Isaias Pérez ha recalcat que es tracta d’un projecte molt interessant perquè “és una formació transversal que comprèn totes les àrees possibles dins de l’empresa, i que té a més un element diferenciador: l’experiència de les empreses locals”.

Respecte al contingut del Programa de Formació, les matèries que s’impartiran a “Ondara Activa” pretenen proporcionar una visió global de les diferents àrees funcionals de l’empresa, amb l’objectiu que els emprenedors inicien i construïsquen projectes sòlids. El Programa combina impartir coneixements sobre el món de l’empresa, amb la tutorització per experts de cada àrea dels projectes participants. El mòdul sobre formació d’emprenedors anirà a càrrec de Pedro Reig, i el d’experiències locals, d’Isaias Pérez. Podran participar en aquest “Programa de Formació Projectes Empresarials” qualsevol veí del municipi d’Ondara amb una idea empresarial o de negoci, o persona interessada que haja iniciat o vullga iniciar una activitat en el terme municipal d’Ondara. El curs té una duració de 30 hores de formació i es realitzarà els dies 17, 19, 21, 24, 26 i 28 d’octubre de 2016 en horari de 9 a 14 hores a la Casa de Cultura d’Ondara. La formació serà impartida per personal tècnic especialitzat en la matèria. Els mòduls a impartir seran els següents: Model de negoci, segmentació i estratègia; Fent nombres: aspectes econòmics-financers; Formes jurídiques, relacions laborals, i fiscalitat; Eixir a vendre: màrqueting i estratègia comercial; Projecte i tancament.

Les persones interessades a participar podran presentar la seua sol·licitud des del dia 16 de setembre fins al dia 7 d’octubre de 2016. Les sol·licituds i la documentació es presentaran a l’Agència de Desenvolupament local (planta baixa de l’Ajuntament d’Ondara) en horari de 9 a 14 hores. Junt amb la sol·licitud de participació caldrà adjuntar el Currículum Vitae i el projecte-idea de negoci (màxim 3 folis). La comissió de valoració seleccionarà els projectes per al curs de formació. Aquesta selecció es realitzarà els dies 13 i 14 d’octubre, i per a això es valorarà l’entrevista personalitzada i criteris com la capacitat i compromís del participant; grau d’innovació, diferenciació i originalitat dels productes o serveis oferits; o l’impacte sobre l’entorn i l’efecte dinamitzador sobre l’activitat econòmica d’Ondara. Se seleccionaran 15 projectes per a participar en el programa d’emprenedors.

cartell-a3-ondara-activa

Bases i sol·licitud-formulari de participació:

https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2016/09/BASES-I-FORMULARI-ONDARA-ACTIVA.pdf

Publicado en Actualitat, Ajuntament.