ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN EL II FESTIVAL JAZZ ONDARA 2016 CELEBRAT EL PASSAT CAP DE SETMANA

ondara jazz festival (8)  ondara jazz festival (6)

Durant tres dies el jazz ha estat el protagonista de les vetlades a Ondara, en aquest festival organitzat per la Regidoria de Cultura d’Ondara i el Col·lectiu Jazzdara Marina Alta

Ondara, 29.08.16. El 2on Ondara Jazz Festival 2016 va culminar anit amb un gran èxit d’assistència i de participació de públic, després de tres intenses vetlades en les que la música de Jazz ha protagonitzat la programació ondarenca. El segon Ondara Jazz Festival 2016, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara i el Col·lectiu Jazzdara Marina Alta, ha aconseguit el seu propòsit d’acostar la cultura a la població i de promocionar el potencial musical d’Ondara i de la comarca, mitjançant una activitat cultural que ha comptat amb públic de totes les edats, sent una proposta que ha tingut una magnífica resposta per part del públic d’Ondara i de la Marina Alta, així com també forà.

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha volgut agrair al Col·lectiu Jazzdara i especialment a Albert Llobell l’organització del festival. Raquel Mengual ha destacat que l’èxit d’aquesta edició (que ha valorat molt positivament) els motiva per a començar a treballar ja en la tercera edició del festival, ja que la intenció és “consolidar aquesta cita musical dedicada al jazz i tornar a repetir en 2017”, tenint en compte “la gran acollida d’enguany” durant les tres sessions celebrades a la Casa de Cultura i a la Plaça Major d’Ondara (amb entrada lliure i gratuïta).

El programa del 2n Festival de Jazz d’Ondara va començar el divendres 26 d’agost a la Casa de Cultura, amb la “MAJR Marina Alta Jazz Reunió”, un concert didàctic per a xiquets i majors, que va tenir la peculiaritat que tots els músics que van participar són de la Marina Alta i tots d’alt nivell (Dani Picazo al piano, Jaume Guerra al contrabaix, Joan Vicens saxo tenor i Albert Llobell a la bateria). Va ser un concert didàctic on es van abordar aspectes sobre el jazz, sobre la seua forma, les seues estructures, estils, ritmes, peculiaritats de cada un dels instruments, com ha anat evolucionant, etc. L’objectiu de la proposta era que el públic, també des de l’edat escolar, es vaja interessant i aprenent sobre els diferents estils de música; una meta aconseguida, segons es va constatar amb l’alta participació i gran interès demostrat pels assistents, molts d’ells xiquets i xiquetes.

ondara jazz festival (5)ondara jazz festival (7)ondara jazz festival (4)

El dissabte 27 d’agost va actuar Pepe Zaragoza Quintet a la Plaça Major d’Ondara, oferint les seues pròpies composicions de gran qualitat, interpretades per una formació de luxe. Pepe Zaragoza és un intèrpret jove i emergent; un trompetista d’Altea d’alt nivell que acaba de gravar un disc amb Ramón Cardo i que a Ondara va estrenar els temes del seu proper treball, fent gaudir del jazz al nombrós públic present. I ahir diumenge, la Plaça Major d’Ondara va acollir la culminació del festival a càrrec de Peter Gun & The Swing Machine, amb una espectacular nit de swing per a escoltar i també ballar. El concert va comptar amb Peter Gun; un cantant i guitarrista valencià que ha participat en els principals festivals nacionals de swing, i que va oferir anit a Ondara una música molt ballable, per a la qual cosa, va comptar amb aficionats al swing i ballarins de l’escola de ball Spirit of St. Louis la Marina, així com de públic en general, de totes les edats, que va acudir a passar-ho d’allò més bé i gaudir de l’ambient i d’unes actuacions molt properes al públic.

ondara jazz festival (2)ondara jazz festival (3)

La responsable de Cultura, Raquel Mengual, ha expressat la seua satisfacció tant per les magnífiques actuacions que van tindre lloc i que “ajuden a potenciar els músics d’Ondara i de la comarca”, com per l’excel·lent resposta del públic que contribueix a “fer poble” i anima a l’organització a mantindre aquest festival en el temps amb una periodicitat anual.

Publicado en Actualitat, Cultura.