ONDARA CELEBRA LES SEUES FESTES POPULARS DE SANT JAUME 2016 DEL 22 AL 30 DE JULIOL

Hi haurà concerts tots els dies a les 21 hores en el Moll del Prado; augmenten les activitats infantils, i es realitzaran una trentena d’actuacions taurines

Ondara, 13.07.17. L’Ajuntament d’Ondara ha presentat aquest matí el programa de les Festes Populars de Sant Jaume 2016, que se celebraran del 22 al 30 de juliol, amb diverses novetats tant en el programa com en l’organització dels festejos d’enguany. La presentació ha comptat amb la presència de la Regidora de Festes, Mari Carmen Velázquez; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; i Javi Gómez, representant de la Comissió de Bous d’Ondara. Les Festes de Sant Jaume 2016 s’han organitzat amb la col·laboració de la Comissió de Sant Jaume (en la que estan representades penyes i quintades) i de la Comissió de Bous (que ha gestionat per primera vegada el programa d’actes taurins). Des de la Regidoria de Festes d’Ondara s’ha volgut agrair el treball realitzat per la Comissió de Sant Jaume i per la Comissió de Bous en l’organització dels festejos, perquè Ondara tinga unes festes dignes i per al gaudi del públic de totes les edats.

ACTIVITATS INFANTILS

Enguany destaca en el programa festiu l’augment de les activitats dirigides per al públic infantil. En aquest apartat hi ha diverses iniciatives que es realitzaran en horari matutí; concretament, en els matins del dissabte 23 de juliol (parc infantil d’aquajocs en el Prado), dilluns 25 de juliol (jocs infantils amb la col·laboració dels Júniors MD en el Prado), dimecres 27 de juliol (gimcana aquàtica per a les famílies en el Prado), dijous 28 de juliol (tallers i activitats infantils), divendres 29 de juliol (jocs aquàtics en la piscina; per primera vegada en horari de matí) i dissabte 30 de juliol (teatre infantil en el Prado). D’aquesta manera es dota de major activitat als matins durant la setmana de festes de Sant Jaume.

També dirigides als més menuts destaquen les actuacions dels “bous en carretons” que se celebraran diversos dies, també en horari de matí. Hi haurà sis actuacions de bous en carretons: el dissabte 23 de juliol a les 19 hores; dilluns 25 de juliol a les 12 hores; dimarts 26 de juliol a les 23 hores; dimecres 27 de juliol a les 19 hores; dijous 28 de juliol a les 12:30 hores; i dissabte 30 de juliol a les 19 hores.

NOVETATS MUSICALS: NIT DE ROCK I CONCERTS EN EL MOLL DEL PRADO

CONCERTS MOLL DEL PRADO SANT JAUME 2016 NIT DE ROCK SANT JAUME 2016

D’altra banda, la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat com una de les novetats importants de la programació la celebració del concert de la Nit de Rock el primer dia de festes, el divendres 22 de juliol a les 00:45 hores, al voltant del Prado, que anirà a càrrec dels grups The Liarla, Bajoqueta Rock i Los de Marras, després del pregó de festes i de la primera entrada de bous. Un concert dirigit a tots els públics, que suposarà l’acomiadament del grup local The Liarla, sent aquesta la seua última actuació, com a forma d’homenatge a aquesta banda d’Ondara. El grup de rock en valencià Bajoqueta Rock torna a Ondara per petició popular, ja que han sigut moltes les veus nostàlgiques que havien demanat que tornaren a actuar en la població, segons ha comentat Raquel Mengual. Respecte Los de Marras, es tracta d’un grup molt actual que està en ple auge, i que ha actuat recentment en festivals com el Viña Rock.

Una altra important novetat és la diversificació de l’activitat festiva amb la celebració dels concerts en el Moll del Prado, que se celebraran tots els dies a les 21 hores (menys el dijous 28, dia de les paelles). S’han programat un total de 7 concerts, des del dissabte 23 de juliol al dissabte 30 de juliol, cada dia amb l’actuació d’una banda distinta: Sïana Soul (23 de juliol), The Surfing Birds (24 de juliol), La Mocha (25 de juliol), Meteor (26 de juliol), Gyn Lemon´s (27 de juliol), Trilogy (29 de juliol) i The Cabriolets (30 de juliol). Com ha indicat Raquel Mengual, es tracta d’un estil de música pop-rock variat, dirigit a tots els públics, amb cançons en valencià, castellà i anglès.

Quant a les revetles, se celebraran quatre; tres d’elles al carrer Sant Jaume (Seven Crashers el dissabte 23 de juliol, People el dilluns 25 de juliol, i La Titanic el dissabte 30 de juliol); i una el dijous 28 de juliol, dia de les Paelles, al recinte del Prado amb La Pato. A més d’una revetla per als majors el dijous 26 de juliol en el Prado amb el Trio Discovery, després de l’espectacle de màgia i humor. I se celebraran també tres disco mòbils; el dimarts 26 de juliol (patrocinada por la Quintada 2016); el dimecres 27 de juliol (amb els DJ,s Montana, Geno Meéndez, Ohtech Músic i VZSZ, després del Ral·li Humorístic), i el divendres 29 de juliol una espectacular macro disco mòbil amb animació de “Spam Group”, DJ’s Saimon Mas i Alex Femenia.

PROGRAMA TAURÍ

Respecte als actes taurins, seran un dels principals centres d’atenció de la programació, com és tradicional. Hi haurà entrades de bous i solta de vaquetes tots els dies en la Plaça de Bous (en horaris de vesprada i nit), amb una trentena d’actuacions; concurs de retalladors i futbol vaca el diumenge; jónecs el dia de Sant Jaume; exhibició d’entrades de bous el dimecres; i entrada i eixida de bous de la plaça fins en tres ocasions (el dissabte 23, el divendres 29 i el dissabte 30), després de la gran acceptació que va tindre aquest format l’any passat.

Des de la Comissió de Bous, Javi Gómez ha destacat la celebració de l’exhibició d’entrades (que en 2015 no es va fer per falta de pressupost) i que enguany 2016 torna amb un format de quatre entrades de bous (quan, fins ara, sempre s’havien fet tres). També es recupera la solta de jónecs el Dia de les Quintades, (perquè puguen participar tots els majors de 16 anys). El concurs de retalls serà el diumenge 24 de juliol i per primera vegada, únicament participaran retalladors de la Comunitat Valenciana.

El concurs de ramaderies se celebrarà durant 5 vesprades (dissabte 23, dimarts, dijous, divendres i dissabte 30). El format del concurs serà de 4 vaques, un jònec i un bou per ramader. Al final de la setmana, la comissió decidirà quina ha sigut la millor vaca i quin el millor bou de la setmana de Sant Jaume. D’altra banda, a les nits hi haurà solta de vaquetes (sense bou) ja que es pretén animar a tot el món a participar en aquests festejos, segons han confirmat des de la Comissió. Quant als més menuts, des de la Comissió de Bous han afirmat que, amb l’objectiu que els xiquets siguen un pilar molt important de les Festes de Sant Jaume, s’han ampliat les jornades de carretons (com a novetat hi haurà carretons aquàtics) i altres animacions infantils.

concurs retalladors cartell actes taurins sant jaume 2016

NOVETATS ORGANITZATIVES – ACO

Quant a altres novetats organitzatives, cal indicar que ja està en vigor la nova ordenança de festes; alguns garitos canvien d’ubicació, i des de l’Ajuntament s’han habilitat punts de connexió d’aigua i de llum per a les zones de garitos. D’altra banda, s’ha acordat amb l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara la creació de punts de venda d’entrades anticipades per al “Concurs Autonòmic de Retalladors” (del diumenge 24 de juliol) en les empreses ACO amb un preu, com a màxim, del 50% de la venda anticipada de l’Ajuntament. De manera que l’entrada anticipada per a l’acte es podrà adquirir a la Casa de Cultura d’Ondara al preu de 6 euros, o bé en els comerços d’ACO adherits a aquesta iniciativa per un preu màxim de 3 euros (el preu de venda en taquilla serà de 8 euros). L’objectiu és aconseguir l’entrada de nous clients potencials a les botigues i fidelitzar a la clientela. A més, cada empresa podrà fer la seua pròpia promoció de venda per a regalar les entrades. Els comerços d’ACO adherits a aquesta promoció són: Esports Colau, Carnisseria Picó, xima Bikes, Masdemilviajes.es, Monverd, Alfaidees, Estarca Cortines, Vinalia Vinotecas, Flores Rosita, Agriflor, Motos Mahiques, Mobles Ortolà, Gaspar Fotògraf, Bar Copetes, Calçats Dora, Autoescola Bahia, i Passicos La Merceria.

A més, diversos negocis locals seran patrocinadors de les entrades de bous (Hotel- Restaurant Ramis, Bar – Rte. Plaça de Bous, Hermanos Pons, Bar Prado, Maxim Sound, Jfm, Spat Modular, Bodegues Aguilar, i Cafeteries Andreu).

Una altra les novetats serà la utilització de gots reciclables en la barra que s’instal·larà per als concerts del Moll el Prado i les diferents barres de les revetles. A més, cal indicar que des de demà es podran adquirir els elements de “merchandising” (samarretes, xapes, gots, etc) de les festes, en la Casa de Cultura. Enguany, com a novetat, s’ha realitzat un “pack santjaumero” compost per samarreta, xapa, motxilla, i got reciclable (amb polsera per a portar-ho damunt).

IGUALTAT EN LES FESTES DE SANT JAUME

Finalment, la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, ha avançat que durant les festes es durà a terme una campanya de sensibilització contra les agressions sexistes amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania, indicant que es tracta d’una actitud merament preventiva, ja que a Ondara mai hi ha hagut aquest tipus d’agressions en festes, i “esperem que mai les hi haja”. La campanya, sota el lema d’unes Festes lliures d’agressions sexistes, fomentant la diversió amb respecte a tot el món, comptarà amb els següents eslògans; “Màxima diversió, mínima molèstia”; “No és no, Festes de Sant Jaume sense agressions sexistes” i “Viu la festa amb respecte”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.