CONCLOU EL PFQB EN OCUPACIÓ DOMÈSTICA 2015-2016 IMPARTIT PER L’AJUNTAMENT D’ONDARA

La Regidora d’Educació, Mar Chesa, ha lliurat els diplomes a les alumnes que han cursat amb èxit aquest programa

Ondara, 23.06.16. Ahir es va celebrar a la Casa de Cultura d’Ondara l’acte de cloenda del curs del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica en Ocupació Domèstica que ha impartit l’Ajuntament d’Ondara durant el curs 2015-2016. Un acte que ha comptat amb la presència de la Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa, junt amb les professores encarregades del PFQB, Marta Morant i Clara Ortolà. A més, han assistit familiars de l’alumnat que ha participat en aquest curs.

Un total de 8 alumnes (7 xiques i un xic) han culminat amb èxit aquest programa. Les alumnes que han finalitzat el PFQB han rebut, de mans de la responsable d’Educació, el seu diploma que acredita que han superat amb èxit aquests estudis. Mar Chesa els ha felicitat i els ha desitjat sort en el seu futur. A més, els ha animat a continuar estudiant. Per la seua banda, les professores han destacat que els alumnes, ara, tenen un camí formatiu per davant. També els han animat que continuen estudiant i formant-se, perquè la formació serà la base del seu futur. En l’acte de cloenda, les mestres han mostrat al públic el fotomuntatge que han realitzat, plasmant la seua vida en el curs del PFQB al llarg dels últims deu mesos, i posteriorment les alumnes han llegit un escrit en el que han agraït a les seues professores les seues ensenyances, dedicació i afecte, afirmant que han recuperat la il·lusió per tornar a estudiar.

El PFQB en Ocupació Domèstica s’ha desenvolupat a Ondara des de setembre de 2015 fins a juny de 2016, amb la duració d’un curs lectiu. Ha estat dirigit a alumnes de 16 a 21 anys que no s’han tret el títol de l’ESO, i el seu objectiu, a més de la incorporació dels jóvens al mercat laboral, també persegueix que reprenguen els seus estudis d’educació reglada. Una meta que estan aconseguint. De fet, dos estudiants d’aquest curs s’han presentat a les proves lliures de l’ESO a fi de continuar els seus estudis i traure’s el títol de secundària; també s’han presentat a les proves d’accés per a estudiar un cicle formatiu de grau mitjà (en concret, han realitzat la inscripció per als Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Atenció a Persones amb Dependència de Pedreguer; d’Auxiliar d’Infermeria de Xàbia; i de Gestió Administrativa de Gandia). A més, els 8 han accedit i aprovat els exàmens del grau elemental de la Junta Qualificadora de Valencià. D’aquesta manera, el Programa Formatiu de Qualificació Bàsica en Ocupació Domèstica d’Ondara serveix al mateix temps com un curs de reorientació, que estimula els estudiants per a continuar amb la seua formació. En aquest sentit, cal indicar que bona part dels alumnes que han cursat el PFQB en anteriors edicions, estan actualment estudiant cicles formatius en els instituts de la comarca; d’ací que aquest programa es valore com tot un èxit per la seua capacitat de motivar els estudiants i aconseguir que es reincorporen a l’educació reglada.

El PFQB en Ocupació Domèstica d’Ondara ha impartit als estudiants formació genèrica amb continguts de l’ESO, com a matemàtiques, ciències o naturals, així com mòduls de formació específica en ocupació domèstica. A més, han realitzat pràctiques laborals. Des de l’organització del PQPI han agraït la seua col·laboració a les empreses en què han realitzat les seues pràctiques: Tintoreria Jorge (Ondara), Residència Geriàtrica (Ondara), Hotel Casa Julia (Parcent), Restaurant Taverna Antiga (Pedreguer), i Hotel Les Rotes (Dénia). Especialment destacable ha sigut la relació i activitats realitzades amb les persones majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara. També han dut a terme una sèrie d’activitats complementàries, com a curs de primers auxilis, curs de manipulador d’aliments, visites a diversos programes i centres formatius, i excursions, entre altres.

Publicado en Ajuntament.