GRAN PARTICIPACIÓ I ÈXIT DE PROGRAMACIÓ I ASSISTÈNCIA EN LES FESTES DEL BARRI DEL CRIST D’ONDARA 2016

*Fotos Gaspar*

 Pa beneit 0149 Pa beneit 0034

El dissabte es va celebrar el multitudinari concert de Tenesse, precedit per Marcos Elvis, i el divendres l’animació va arribar amb una festa temàtica mexicana, mentre que el diumenge la processó va culminar els festejos

Ondara, 21.06.16. El Barri del Crist d’Ondara va viure un multitudinari i festiu cap de setmana, amb la celebració de les seues tradicionals festes, organitzades pels Festers del Crist 2016 amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Ondara. El diumenge, les activitats religioses van ser les protagonistes de la programació festiva, que va culminar a la nit amb la Processó en Honor al Santíssim Crist de L’Agonia; un acte que va comptar amb la presència de centenars de persones. El vistós espectacle de focs artificials de la pirotècnia Hnos. Caballer va posar el passador final a aquests festejos, després d’un intens cap de setmana que va comptar amb actes per a tots els públics.

Concert 0063Desperta paelles 0040

El dijous, el concert oferit per la Unió Musical d’Ondara i d’Ondara Colla de dolçaines i tabals va comptar amb la presència de més de 400 persones, que van assistir a un concert espectacular, amb molts temes de pop-rock. El divendres, la Comissió Crist 2016 va repartir el tradicional pa beneit, i a la nit, la festa temàtica mexicana va ser tot un èxit. El públic va gaudir de la gastronomia i la música típica mexicana (també els xiquets amb una pinyata de llepolies), després dels sopars populars i el concurs de truites (la truita guanyadora va ser elaborada per la Comissió Soledat 2016). Els Festers del Crist 2016 van repartir 300 barrets mexicans entre el públic, que s’ho va passar d’allò més bé amb el concert del grup Tololoche.

Concert MArcos Elvis0387Pa beneit 0157

El dissabte al matí, les partides de pilota (a càrrec de l’Escola de Pilota d’Ondara i del Club de pilota d’Ondara); els activitats per a xiquets (castells unflables, parc aquàtic i pista de karts), que van comptar amb una gran participació, i la final del concurs de cau, van ser seguides de la popular paella gegant en el parc de l’Era, de la que van gaudir 600 persones. Ja a la vesprada, els veïns del barri del Crist van rendir homenatge al seu patró amb la tradicional ofrena floral al costat de la capella. Una ofrena multitudinària en què van participar associacions del poble, comissions del Crist del segle XXI, la Comissió de la Soledat 2016 i veïns del poble en general.

El dissabte també van tindre lloc els sopars populars. Després del sopar, l’actuació de Marcos Elvis va calfar motors per a la posterior actuació del mític grup Tenesse, que va omplir el carrer Constitució amb els seues conegudes cançons, que van ser corejades i aplaudides pel públic. El carrer estava de gom a gom, ple de persones que van acudir a Ondara des de tota la Comunitat i també de fora, per a gaudir d’aquests fenòmens musicals, que els van tindre ballant fins a altes hores de la matinada. Ja el diumenge, la missa i la visita a la Residència al matí, i la processó en honor al Crist a la nit, van culminar els festejos.

La Comissió del Crist 2016 ha estat integrada per dèsset festers: els Presidents, Miguel Gomis Sancho i Inma Zamora Parreño; els Festers d’Honor, Juan Vallés Moll i Antonia Lozano González; i els Festers 2016; Pedro Juan Brígido Valles i Rocío Riera Peñarrubia; Vicente José Brígido Vallés i Vanesa Moya Castillo; Baltasar Reig Bou i Maricarmen Gavilán Fuentes; Paco García Ródenas i Victoria Nieto Morales; Carlos García Estruch i Silvia Fornés Galán; Toni Beteta Tent i Mariví Higón Ivars; Conchín Huguet Gil, Juanfran Vallés Lozano i Jose Rodríguez San Segundo.

Des de la Regidoria de Festes, la seua responsable, Mari Carmen Velázquez, ha agraït als festers el seu treball i esforç per a aconseguir que les festes del Crist hagen estat una realitat. També ha agraït als veïns la seua participació en tots els actes programats. Després dels focs artificials, es va procedir al nomenament de la Comissió de Festes del Crist 2017.

Una vegada concloses les festes del barri del Crist, Ondara es prepara ara per a celebrar les Festes Patronals en Honor a la Mare de Déu de la Soledat, que se celebraren del 7 a l’11 de juliol.

Missa crist 0117

Publicado en Associacions.