LA RUTA DELS RIURAUS D’ONDARA JA ESTÀ PUBLICADA EN WIKILOC 

 

 

 

És una ruta circular de 13,4 km. que es pot realitzar a peu o amb bicicleta i en la que s’aprecien 10 riuraus del municipi

 

Ondara 06.05.16. La Ruta dels Riuraus d’Ondara ja està publicada en Wikiloc, el portal de referència de les principals rutes senderistes i ciclistes, així com en l’APP de Wikiloc. Ondara, que forma part de l’Associació Ruta dels Riuraus de la Marina Alta, compta així des d’ara amb una ruta completament detallada, que permetrà als senderistes i ciclistes recórrer alguns dels Riuraus que existeixen dins del terme municipal.

 

La Ruta es pot realitzar tant caminant com amb bicicleta. Es tracta d’una ruta circular, amb eixida i arribada des del Prado d’Ondara, amb 13,4 quilòmetres de longitud i un desnivell acumulat de 50 metres, el que la converteix en una ruta de dificultat moderada.

 

La ruta dels Riuraus d’Ondara s’ha creat i pujat a Wikiloc per part de Luis Silvestre (Grup Melic), amb la col·laboració del professor i historiador d’Ondara Robert Miralles, que ha assessorat sobre el disseny de la ruta per a conèixer els riuraus d’Ondara. Tenint en compte que tots els riuraus són propietat privada, s’han seleccionat aquells que es poden observar des del camí. Així, dels 19 riuraus catalogats a Ondara, es poden veure 10 a la ruta de Wikiloc.

 

Entre aquests deu riuraus, n’hi ha de moltes classes, i en diferents estats de conservació. Aprofitant el recorregut, la Ruta dels Riuraus d’Ondara també discorre per altres elements de l’arquitectura rural del municipi, com a molins i vil·les. Aquesta ruta està documentada dins de la web Wikiloc, amb altres propostes de la resta dels pobles que formen part de la Ruta dels Riuraus.

 

A la Ruta dels Riuraus d’Ondara es poden apreciar, entre altres edificacions, el Riurau Soler I, Casa Pepa, Casa dels Nispros o de Ferrando, Casa Dràpula, Casa Carrió, Casa Riurau Estarca, Vil·la Casa Riurau Maria Luisa, Casa Riurau Iñareta, o Riurau Beniarbeig.

ondara ruta riuraus (4) ondara ruta riuraus (3) ondara ruta riuraus (2) ondara ruta riuraus (1) ondara ruta riuraus

 

 

 

Publicado en Actualitat, Associacions.