L’AJUNTAMENT PUBLICARÀ EN LA WEB MUNICIPAL EL TEXT ÍNTEGRE DE LES NORMATIVES EN TRAMITACIÓ APROVADES PEL PLE

 També s’han iniciat les gestions per a autoritzar l’entrada dels Regidors de l’oposició a la plataforma “Gestiona” per a augmentar la transparència i fiscalització

 

Ondara, 04.05.16. L’Alcalde d’Ondara i Regidor de Democràcia Participativa i Transparència, Zeus Serrano, ha anunciat que a partir d’ara, l’Ajuntament publicarà en la Seu Electrònica de la pàgina web municipal el text íntegre de totes les ordenances, reglaments i normatives aprovades provisionalment pel ple de la corporació municipal, amb l’objectiu de “fer un pas endavant en la transparència dels documents de l’Ajuntament, que permetrà una major participació de les veïnes i veïns d’Ondara,”, de manera que “tothom podrà valorar el document íntegre per a presentar suggeriments o al·legacions, si ho considera oportú”.

 

Les normatives en tramitació es podran consultar en la pàgina web www.ondara.org, en l’apartat de “Serveis municipals”-“Seu Electrònica”, on ja es poden consultar, per exemple, les tres ordenances aprovades provisionalment pel ple del passat 28 d’abril del 2016 (l’ordenança de circulació, l’ordenança de festes del poble i l’ordenança de la taxa per drets d’examen).

 

A més, des de la regidoria de Modernització en l’Administració, dirigida per José Ramiro, s’està treballant per tal d’apropar més l’administració als ciutadans, amb solucions ja implementades com poden ser les emissions en directe dels Plens municipals o la nova web de tota la informació del poble (laveu.ondara.org), i altres que es posaran en breu en marxa, com és la publicació de la nova web institucional de l’Ajuntament; la possibilitat de presentar documentació a processos selectius telemàticament, i l’accés a la plataforma GESTIONA als regidors de l’oposició, per a consultar els llibres de registre. Referent a aquesta última proposta, el regidor ha volgut remarcar que “mai s’havia permès accedir als llibres de registre des de la mateixa plataforma que empra l’ajuntament, tot i que s’havia demanat en la legislatura passada”, segons va dir. En eixe sentit, el regidor ha recordat que “és una reivindicació que ja vaig transmetre a l’anterior equip de govern a principis del 2013, quan estàvem en l’oposició, i que sempre ens havien negat, inclús amb informes dels tècnics”, segons ha manifestat José Ramiro. Respecte a eixe futur accés, el que facilitarà, “mitjançant el sistema informàtic que ja tenim a l’ajuntament, el dret de tot regidor a l’accés a la informació dels Registres”, a més, ha sentenciat que “allò que ens van negar en el seu moment, nosaltres ens avancem a posar-ho en marxa, tot i que en cap moment ens ho han demanat”, segons aclareix el regidor de Modernització en l’Administració.

 

Zeus Serrano, responsable de l’àrea de Transparència, ha manifestat que aquestes accions van encaminades a l’objectiu “d’augmentar la transparència i democratitzar la funció de l’oposició”, i que aquesta autorització de l’entrada al “Gestiona” servirà per a que “els regidors i regidores de l’oposició tinguen accés directe a la documentació per a poder fiscalitzar el dia a dia de l’Equip de Govern”. El “Gestiona” és la plataforma informàtica, a la que està adherida l’Ajuntament d’Ondara, que permet el registre d’entrada i eixida de documents, conservació d’arxius, tauler d’anuncis, etc. El “Gestiona” incorpora totes les ferramentes necessàries per a complir amb la Llei de Transparència.

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Política.