EL PLE APROVA PER UNANIMITAT L’ORDENANÇA DE FESTES

El PP va votar en contra de l’informe sobre compatibilitat de l’Alcalde, i del rebuig a l’escrit de l’entitat Cultural i cívica Plataforma Valencianista PLV i Circul Cívic Valencià sobre la celebració de la Trobada d’Escoles

 

Ondara, 29.04.16. El ple ordinari celebrat ahir a l’Ajuntament d’Ondara va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, l’Ordenança reguladora Festes del poble d’Ondara. Es tracta de la primera ordenança de festes que s’elabora al municipi, i el seu objectiu, segons va manifestar la Regidora de Festes, Mª Carmen Velázquez, és “aconseguir un equilibri entre el gaudi de la festa i el respecte per la convivència respectuosa”, així com regular aspectes de les festes relacionats amb la plaça de bous, l’ús de la via pública, el so, els garitos, etc; al mateix temps que servirà també per a reforçar l’actuació de la Policia Local. Tots els grups polítics, tant l’Equip de Govern PSPV-Compromís com el Partit Popular, van votar favorablement l’ordenança.

 

També es va aprovar per unanimitat l’Adhesió i aprovació dels Estatuts i el nomenament d’un representant de la corporació en l’Associació “Ruta dels RiuRaus (el representant titular d’Ondara serà l’Alcalde, Zeus Serrano, i el suplent, el primer tinent d’alcalde, José Ramiro), així com el Conveni de col·laboració entre Conselleria d’Educació i l’Ajuntament d’Ondara, per al desenvolupament de projectes de formació professional dual. A més es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups polítics una moció sobre el Servei de Transport amb autobús de l’IES Xebic, (en la que es deixava de manifest que la parada dels autobusos a l’aparcament junt amb el MasyMas és, en l’àmbit de la seguretat viària, el més segur tant per als estudiants com per a la circulació); i també va ser aprovada per unanimitat l’Ordenança reguladora de la taxa per drets d’examen.

 

L’aprovació provisional d’una modificació en l’Ordenança Municipal Circulació va comptar amb el vot a favor de l’Equip de Govern i l’abstenció del PP. En aquest cas, es va aprovar el text íntegre enviat per SUMA, que incorpora els canvis legislatius en matèria de circulació, i s’adapta a la  realitat actual  de  mitjans de  control que disposa  la Policia Local, deixant-se sense efecte els estacionaments d’alta rotació.

 

L’aprovació de l’informe sobre compatibilitat de l’Alcalde Zeus Serrano, va eixir endavant amb el vot en contra del PP, si bé el Regidor del PP, Isidro Catalán, va manifestar que “no estem en contra de l’Alcalde ni de la seua activitat”. L’informe en qüestió era per a ratificar l’acord de data d’octubre del 2015, pel que  s’emet   un informe   favorable   a   la   Conselleria  de   Sanitat   Universal   i   Salut Pública, respecte a la petició Zeus Serrano de compatibilitat de la seua funció de Personal Laboral Especial de la Conselleria de Sanitat Universal (és metge resident) i la segona activitat  per a exercir el càrrec d’Alcalde d’Ondara. La corporació entén, segons consta en l’informe, que “no resulta assimilable l’exercici del càrrec representatiu sense contraprestació retributiva amb l’exercici d’una activitat professional”, i que “no  cal considerar anàloga a una qualificació d’activitat professional l’exercici del càrrec d’alcalde, que no té dedicació exclusiva ni parcial, i, en conseqüència, no percep cap contraprestació econòmica per l’exercici del dit càrrec representatiu”.

favor equip govern contra pp

El PP també va votar en contra de la proposta de la Regidoria d’Educació en rebuig de l’escrit de l’entitat Cultural i cívica Plataforma Valencianista PLV i Circul Cívic Valencià. Dita associació ha presentat un escrit davant l’Ajuntament d’Ondara manifestant el seu “desacord i rebuig de l’autorització de la Trobada d’Escoles en valencià” que se celebra a Ondara el 21 de maig, ja que entenen que “aquestes activitats organitzades per l’entitat radical filocatalanista “Escola Valenciana” suposen “enaltiments catalanistes o menyspreu als nostres símbols”. Enfront d’això, la Regidora d’Educació, Mar Chesa, va defensar la Trobada, i va recordar al grup popular el seu vot a favor de la celebració de la mateixa, en el ple del passat mes de setembre. A més, va recalcar que la Trobada “és una festa lúdica que ajuda a potenciar l’ensenyament en valencià”, a més “d’acostar l’escola a la població que les alberga, d’estimular la col·laboració entre les associacions veïnals del poble i amb l’Ajuntament que les acullen en la     seua preparació, d’impulsar la germanor entre els habitants de la localitat organitzadora i la resta de la comarca durant un cap de setmana, de passar a ser una important promoció per als municipis que tenen la sort de fer-les i de convertir-se en un important estímul econòmic per a l’hostaleria i el comerç del lloc on s’executen les Trobades”, afegint que “la unitat lingüística del català, anomenat a les nostres terres valencià, és inqüestionable, com així ho afirma qualsevol entitat lingüística i cultural mínimament  seriosa  i  que  no  pretenga  ser  qualificada d’acientífica o d’ignorant”. Afegint que “pensem que les més de dues-centes mil persones que participen, any rere any, en les Trobades organitzades per Escola Valenciana en una vintena de municipis de les nostres comarques des de fa tres dècades, no poden estar tan equivocades ni haver estat tan reiteradament enganyades; defensem, i a més estem orgullosos de fer-ho, l’organització de les properes Trobades en la nostra Vila, a més de donar-li suport   a   l’entitat   encarregada   de   la seua     organització   i   de   dipositar   la nostra total confiança en la seua tasca i la seua ètica”.

 

El grup municipal del PP va votar en contra de la proposta de la Regidoria d’Educació, en considerar, segons va manifestar la regidora popular Antonia Ivars, que el problema és “la introducció del catalanisme a Ondara” i va relacionar les Trobades amb la recent decisió del ple de l’Ajuntament de tornar a hissar el “Penó de la Conquesta”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Política.