LA MASSMA TORNA A PRESTAR SERVEI ALS VEÏNS I VEÏNES D’ONDARA

 

 

 

Ondara compta amb els serveis d’ajuda a domicili, d’assessoria jurídica a la dona, i d’atenció a la família i la infància; amb els programes de prevenció de l’absentisme escolar, d’atenció a les persones en situació de dependència, de suport a les persones dependents, de prevenció de conductes addictives, i de qualificació bàsica de jardineria, així com amb l’atenció de la treballadora social de la Massma

 

Ondara, 01.04.16. La Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta (Massma) està prestant servei a la població d’Ondara des del passat 1 de gener del 2016, segons ha confirmat la Regidora de Serveis Socials d’Ondara, Mª Carmen Velázquez. El municipi d’Ondara torna a ser membre de la Massma, després d’haver aprovat en el ple del 14 de juliol del 2015 la reincorporació d’Ondara a la Massma, amb l’argument que “les mancomunitats són una ferramenta més que ens permeten la prestació de serveis, sobre bases de solidaritat comarcal i la racionalització de recursos”. La Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta (Massma) presta servei a 21 poblacions de la Marina Alta. En el cas d’Ondara, el cens de la població és 6.617 persones.

 

Respecte als serveis amb què compten els veïns i veïnes d’Ondara i que són prestats a través de la Massma, la Regidora de Serveis Socials ha detallat que es disposa de la treballadora social de la Massma, que atén la població d’Ondara els dilluns, dimarts i dimecres de 9 a 13 hores al Centre Social d’Ondara.

 

A més, es presten els serveis següents: l’Ajuda a domicili (tots els dies), el SEAFI (Servei especialitzat d’atenció a la família i la infància), el programa de prevenció de l’absentisme escolar, i el programa especialitzat de suport de persones dependents (malaltia d’alzheimer o altres demències, dany cerebral adquirit, malalties neurodegeneratives, atenció als curadors). En aquests tres casos, s’atén segons necessitat i sol·licitud de les persones, a l’oficina de Serveis Socials del Centre Social d’Ondara.

 

Ondara també disposa del servei municipal especialitzat d’Atenció a la Dependència (SEAD) (que es presta els dimecres de 9 a 14 hores al Centre Social d’Ondara), el servei d’assessoria jurídica a la dona (que es presta per a tota la Massma a l’Ajuntament de Beniarbeig els dijous de 17 a 19 hores), i el programa de qualificació bàsica de jardineria. A més es presta un Programa especialitzat: la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, que porta els programes de prevenció en col·legis i institut, i també presta atenció individualitzada de casos derivats per la treballadora social.

 

La Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, ha indicat que la cita prèvia per als serveis es pot sol·licitar al Centre Social d’Ondara, telèfon 966 477 070.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.