PAMIS VA CREMAR LA SEUA FALLA LA NIT DE SANT JOSEP

 

 

 

La falla d’enguany, molt laboriosa, era un homenatge a les falles creades en la pedania en els últims 16 anys

 

Ondara, 21.03.16. Com marca la tradició, les flames van consumir el dissabte a la nit, Sant Josep, la falla muntada en Pamis pels veïns d’aquesta pedania d’Ondara. Un espectacular monument creat de forma artesanal amb  fusta, cartó i pintura, que enguany era una recreació, a manera d’homenatge, de cada una de les falles que s’han creat en la pedania des de fa 16 anys (aquest és el temps que porten els veïns de Pamis plantant una falla artesanal realitzada per ells mateixos). Així, hi havia detalls i ninots de totes les falles dels anys anteriors; des del dipòsit d’aigua al camió de Paiportero, passant per les bruixes del calder de l’any passat, entre altres.

 

La falla va ser cremada la nit del dissabte amb la presència de les veïnes i veïns de Pamis, i també molts d’Ondara; així com amb la supervisió d’una dotació de bombers del parc comarcal i de la Policia Local i Protecció Civil d’Ondara. Prèviament a la cremà, es va disparar un castell de focs artificials. L’Ajuntament d’Ondara ha col·laborat amb la iniciativa veïnal, aportant la infraestructura i material necessari per a la plantà, així com patrocinant el castell de focs artificials.

 

La falla s’ha construït des de fa mesos en les Escoles de Pamis, amb Manolo Collado com a artista faller, amb la col·laboració de Miguel Tormo, José Manuel Lozano, Ramón Morera, Álex i Amado.

 

La cremà va comptar amb la presència de membres de la corporació municipal. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, que va estar present en la cremà, ha destacat que “els veïns i veïnes de Pamis demostren amb l’organització d’aquesta falla el vertader esperit de les falles; la germanor entre veïns i veïnes”, i els ha felicitat per la bona organització i per l’esforç realitzat durant tots aquests mesos, assegurant que “és envejable que, de manera altruista, es reunisquen cada nit després de treballar per a crear la falla”, afegint que “són un exemple a seguir”, i que, amb la creació d’aquest monument, “han demostrat que són uns excel·lents artistes”.

 

crema falla pamis

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.