ONDARA INICIA ELS ACTES DEL MES DE MARÇ AMB EL MONÒLEG DE MARINA MARROQUÍ PER A L’ALUMNAT DE L’IES XEBIC I L’ESTRENA DELS NOUS JOCS COEDUCATIUS AL PATI DEL SANCHIS GUARNER

Ondara, 27.02.23. El passat dijous 23 de febrer van participar més de 700 alumnes de l’IES Xebic des de 2n d’ESO fins a Batxillerat, i les FPs en dues sessions que van omplir l’Auditori Municipal del monòleg de Marina Marroquí “Això no és amor” que va organitzar la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, que està dirigida per Raquel Mengual.

El monòleg «Això no és amor» fa un repàs a com el masclisme inunda la vida dels i les adolescents, com això influeix en la concepció de les primeres relacions de parella en l’adolescència, i com això pot portar a situacions de violències de gènere en les parelles adolescents. Marina Marroquí és una destacada professional en l’àmbit de la prevenció de la violència de gènere en l’adolescència. Ella va sofrir violència de gènere durant la seua adolescència, dels 15 als 20 anys, tot i que actualment és educadora social especialista en violència de gènere, però aprofita la seua vivència al final del monòleg per tal de fer reflexionar als adolescents sobre el que ha anat contant durant aquest. Des de l’IES i l’alumnat han valorat molt positivament aquesta activitat, sobretot per tractar-se d’una proposta propera a l’adolescència, capaç d’arribar-los i fer-los reflexionar i tractar el tema de la manera valenta i decidida en que Marina ho va fer.

D’altra banda, aquest matí ha participat alumnat del CEIP Sanchis Guarner i l’alumnat de l’FP d’Infantil de l’IES Xebic en una jornada d’estrena dels jocs coeducatius del pati del CEIP Sanchis Guarner. Des del mes de desembre, fins a la setmana passada, 28 alumnes de la FP d’Educació Infantil de l’IES Xebic han pintat diferents jocs al terra de diferents emplaçaments del pati del col·legi de primària Sanchis Guarner, a més de decorar els pilars i els bancs de l’entrada. El projecte naix arran de la remodelació del pati del Sanchis Guarner i el desig de l’equip directiu de l’Escola de posar en pràctica un pati coeducatiu. Per això, s’ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, que ha assumit el cost dels materials (pintura i estris), i de l’alumnat de l’FP del Xebic que han utilitzat el projecte per treballar transversalment diferents assignatures del curs. En la jornada d’aquest matí ha participat l’alumnat de 3er de Primària i l’alumnat de l’IES encarregat del projecte, per tal de presentar la intervenció i ensenyar a jugar als usuaris del pati, perquè també aquests puguen ensenyar a la resta dels seus companys i companyes.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.