PUBLICADES LES BASES PER A LA III FASE D’AJUDES DESTINADES A MINIMITZAR L’IMPACTE ECONÒMIC PROVOCAT PEL COVID-19 A PIMES, MICROPIMES, AUTÒNOMS I PROFESSIONALS D’ONDARA

També s’han aprovat les bases del Programa Ten, específicament per a l’oci i restauració, agències de viatges i oferta recreativa, guies i empreses de turisme

Amb la seua publicació ahir 16 de setembre en el BOP, la tramitació es realitzarà durant 15 dies hàbils, fins al 7 d’octubre de 2021

Ondara, 17.09.21. L’Ajuntament d’Ondara informa que des de hui 17 de setembre i fins al 7 d’octubre de 2021 estarà obert el termini per a sol·licitar les ajudes directes dirigides als sectors més colpejats per la pandèmia, segons les bases de la tercera convocatòria realitzada per l’Ajuntament d’Ondara. Aquesta tercera fase d’ajudes directes va dirigida a les empreses, microempreses, professionals i autònoms que no van accedir a les ajudes Parèntesi de les dues convocatòries anteriors de l’Ajuntament d’Ondara. També s’han aprovat les bases del Programa Ten, específicament per a l’oci i restauració, agències de viatges i oferta recreativa, guies i empreses de turisme. Les bases van ser aprovades en la Junta de Govern Local del 13 de setembre, segons ha informat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. Aquestes ajudes estan finançades per la Diputació Provincial d’Alacant.

L’Ajuntament d’Ondara agilitzarà, a través del departament ADL, la ràpida tramitació de les ajudes i facilitarà el seu accés als professionals, autònoms i microempreses. Les persones interessades a rebre més informació sobre la presentació de la sol·licitud poden contactar amb l’ADL d’Ondara (tel: 965766250, correu: adl@ondara.org ).

Podran ser beneficiaris les persones físiques o jurídiques, legalment constituïdes que, sent Pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius subjectes a mutualitats, que hagen reduït la mitjana mensual de facturació dels mesos compresos entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021, en almenys el 25% respecte de la mitjana mensual facturat en 2019. Els requisits per a accedir a les ajudes són Trobar-se d’alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda en data publicació en el BOP de la convocatòria d’aquestes ajudes; Que es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), així com que no tinga deute pendent amb l’Ajuntament d’Ondara; Que el domicili fiscal es trobe en el terme municipal d’Ondara; i haver tingut despeses corrents en què hagen incorregut els sol·licitants, que s’hagen abonat efectivament, que responguen de manera indubtable al manteniment de la seua activitat empresarial, professional o comercial entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021. Aquestes despeses i la seua justificació no podran haver sigut presentats per a l’obtenció i justificació d’altres ajudes públiques. Queden excloses aquelles persones a qui se’ls haja concedit les Ajudes Parèntesi per a empreses del municipi d’Ondara (Pla Resistir), convocades anteriorment (Convocatòries I i II, realitzades en els mesos de febrer i abril 2021).

Seran subvencionables els conceptes de despesa corrent abonada en el període comprés entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021. Aquestes despeses i la seua justificació no podran haver sigut presentats per a l’obtenció i justificació d’altres ajudes públiques. Les ajudes van adscrites a cobrir despesa corrent: la quota d’autònoms, el lloguer mensual del local de negoci, les despeses l de consultoria i assessoria; despeses de contractes de subministrament d’energia elèctrica i gas, del local de negoci; despeses de servei de telefonia i internet referits necessàriament a l’activitat.

Respecte a la quantia de les ajudes, se subvencionarà el 100% del total dels conceptes subvencionables justificats i degudament pagats, exclosos els imposts indirectes, fins al límit màxim de 2.000 euros per entitat beneficiària. En tractar-se d’una subvenció ex-post la justificació es presenta com un requisit previ per a la concessió i pagament de la subvenció.

Les sol·licituds es presentaran en el registre de l’Ajuntament d’Ondara en imprès normalitzat de sol·licitud que està ja disponible en la web municipal https://ondara.sedelectronica.es . En la pàgina web municipal està disponible la informació i documentació de la convocatòria i s’habilitarà l’accés a la seu electrònica perquè siga el mitjà preferent per a presentar la sol·licitud. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils a partir de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el BOP d’Alacant (16 de setembre 2021). D’altra banda, també s’han publicat les bases per a regular les ajudes del Programa Ten dirigides específicament a Pimes, Micropimes i autònoms d’Ondara dels següents sectors productius en l’àmbit turístic: Oci i hostaleria, Allotjament reglat Agències de Viatge i Oferta receptiva, Guies i empreses de turisme actiu; en les mateixes condicions que les ajudes anteriorment mencionades.

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament.