LA FIRA D’ONDARA 2020 SERÀ UNA FIRA EN ELS PROPIS COMERÇOS LOCALS DEL 17 AL 22 DE NOVEMBRE

La Fira de comerç i de l’estoc vindrà acompanyada per un concurs de tapes en els locals de restauració (del 13 al 30 de novembre); així com per la setmana cultural «Connecta’t a la cultura en família»; la campanya de promoció econòmica «El Tresor d’Ondara»; l’inici de la campanya nadalenca d’ACO i l’ambientació amb jardins urbans

Ondara, 21.10.20. Una proposta molt completa per a substituir a la Fira de Fires en època de pandèmia, que engloba comerç, gastronomia, cultura i promoció econòmica. Eixe és el projecte que s’està elaborant per al mes de novembre. D’una banda, se celebrarà la Fira de Comerç i de l’Estoc en els propis negocis participants del 17 al 22 de novembre, organitzada per l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara. D’altra banda, durant eixes dates es farà coincidir l’esdeveniment amb la campanya de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara, emmarcada en el pla de reactivació local, “Els Tresors d’Ondara”. Al que caldria sumar la celebració d’una setmana plena d’activitats culturals per a tots els públics, “Connecta’t a la Cultura en Família” (organitzada per la Regidoria de Cultura), i la realització d’un Concurs de Tapes en els propis bars i restaurants locals (en aquest cas del 13 al 30 de novembre). A causa de la proximitat de les dates nadalenques, ACO aprofitarà per a llançar també la seua campanya de compres de Nadal durant la setmana de fira. I tot això, adornat amb la creació de jardins urbans en diversos espais públics del nucli urbà d’Ondara; proposant d’aquesta manera un interessant i complet recorregut pel poble durant el mes de novembre, al mateix temps que s’ eviten massificacions i reunions de gran nombre de persones en un mateix espai cobert, per més seguretat enfront del covid-19.

En la reunió per a concretar els diversos aspectes de la fira, han participat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Democràcia Participativa i Associacionisme, Miguel Gomis, junt amb els representants d’ACO, la seua presidenta, Inma Peiró, i Juanjo Mahiques. A causa de la crisi sanitària pel Covid-19 i a totes les mesures higièniques i sanitàries que estan establides per a evitar més contagis, l’Ajuntament d’Ondara no celebrarà enguany 2020 la Fira de Fires en el format que tradicionalment se celebrava en el mes de novembre. Com a substitució de la Fira de fires, des de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara s’està preparant aquesta proposta, la Fira del comerç i de l’estoc, a celebrar en els propis negocis participants, per a potenciar i animar les compres en els comerços de la localitat i en tots aquells que vullguen participar i exposar els seus productes. Cal destacar que les persones interessades a participar amb els seus negocis en aquesta fira poden contactar amb ACO en el telèfon 722390203 o enviar un correu electrònic a firaondara@gmail.com . Els comerços participants podran disposar d’un estand dins del local, o, en cas que no siga possible, en una carpa externa, on podran oferir descomptes especials de fira, ofertes, o liquidacions. Aquells negocis que no disposen d’un local físic, podran muntar carpa en els llocs habilitats per a això en el nucli urbà d’Ondara (que estan per determinar); així com també podran estar en carpa aquells negocis de fora d’Ondara que desitgen participar en aquesta fira comercial, segons s’ha detallat des de l’ACO. La Fira del Comerç i de l’Estoc està oberta a la participació tant de negocis associats a l’ACO com de no associats. La celebració de la setmana de la fira comercial serà així mateix l’inici de la Campanya Nadalenca d’ACO per a potenciar les compres en el comerç local aquest Nadal. (Cal indicar que en cada local participant se seguiran els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament que estiguen establits).

Coincidint amb la fira de comerç, es van a muntar zones verdes i jardins urbans efímers en diversos emplaçaments emblemàtics del nucli urbà, donant així continuïtat al projecte del Pàrquing Day celebrat el passat mes de setembre, segons ha avançat l’Alcalde, José Ramiro; proposant així un recorregut verd, a l’aire lliure, pel centre del poble, que convide a passejar i a conèixer els comerços locals.

A més, des del departament de Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’estan preparant activitats al llarg del mes de novembre, que completaran la proposta comercial. D’una banda, durant els dies de Fira es llançarà la nova campanya de la Regidoria de Promoció Econòmica “Els Tresors d’Ondara”, emmarcada dins del Pla de Reactivació Econòmica Local, per a potenciar el comerç local i ajudar, en la mesura del possible, a pal·liar la crisi econòmica derivada del Covid-19. Aquesta campanya és la continuació de la realitzada a l’estiu, sota el lema “Activa el mode ONdara”.

D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Ondara es va a impulsar un Concurs de Tapes en els propis negocis participants (locals d’hostaleria i restauració), per a potenciar el sector durant el tradicional mes dedicat a la fira. En aquest cas, el Concurs de Tapes es realitzarà del 13 al 30 de novembre, englobant propostes com el premi a la millor tapa del poble, i sorteig de sopars per als que hagen completat el 70% de les tapes participants.

Enguany, davant de la impossibilitat de muntar la fira d’atraccions i altres esdeveniments que se celebren emmarcats en la Fira de Fires (com la matinal motera, el mercat medieval, etc), des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha creat un complet programa cultural amb iniciatives per a tots els públics, coincidint amb la setmana de la fira de comerç; així com diverses activitats culturals durant la resta del mes de novembre, prenent com a emplaçament la Plaça de Bous (espai que, dins del projecte “Ondara, la Joia de la Cultura” porta des del mes de juliol acollint els esdeveniments culturals per a promoure la “cultura segura”) i l’Auditori Municipal d’Ondara (edifici municipal que compta amb un protocol específic per a evitar contagis per covid-19). En ambdós casos els aforaments són limitats i les entrades, que són gratuïtes, s’hauran de reservar de forma prèvia en la Casa de Cultura o a través de la web lajoiadelacultura.ondara.org

La programació emmarcada en el mes de novembre, dins de la campanya «Connecta’t a la Cultura en Família», conté a més els esdeveniments del Festival d’Arts Escèniques Tardor 2020. El programa complet és el següent:

  • Diumenge, 8 novembre, 19.30h – Auditori

Teatre “Esclafit Teatre” presenta “@Rita_Trobador?”

  • Diumenge, 15 novembre, 18.30h – Auditori

Teatre Familiar “Tarannà Teatre” presenta “La història de Ferdinand”

  • Dimecres, 18 novembre, 17.30h – Plaça de Bous

Conta Contes , Monipoppins presenta “Contes a la Plaça”

  • Dijous, 19 novembre, 17.30h – Plaça de Bous

Espectacle de Màgia, El “Mag Lucky”

  • Divendres, 20 novembre, 17.30h – Plaça de Bous

“Titelles La Matallina” presenta “Històries de Ratolins”

  • Dissabte, 21 novembre, 12.30h – Plaça de Bous

Música, Concert a càrrec de “Crazy Covers”

  • Dissabte, 21 novembre,17.30h – Plaça de Bous

Teatre Familiar, “L’Estranya Companyia” presenta “Tirant d’Aventures”

  • Diumenge, 22 novembre, 12.30h – Plaça de Bous

Concert a càrrec de la “Banda Infantil i Juvenil d’Ondara”

  • Diumenge, 22 novembre,18.30h – Auditori

Teatre i Circ, El Fedito presenta “Oyun”

  • Dissabte, 28 novembre, 17h – Plaça de Bous

Concert a càrrec de l’Agrupació “Ntra. Sra. de la Pietat d’Oliva”

  • Diumenge, 29 novembre, 12.30h – Plaça de Bous

Concert de Santa Cecilia a càrrec de la “Unió Musical d’Ondara”

  • Diumenge, 29 novembre,18.30h – Auditori

Musical, Inefable presenta “No más bullying”

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament.