ONDARA APROVA COMPATIBILITZAR EL TERRENY INDUSTRIAL EN EL PARC COMERCIAL

L’objectiu és permetre la implantació de noves activitats comercials en l’àrea

Ondara, 23.02.18. El ple de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir de forma definitiva la modificació puntual del Pla Parcial de millora del sector industrial Marjals 5,6 i 7. Aquest punt va eixir avant amb els 8 vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, i els 5 en contra del PP. La dita aprovació va ser objecte d’un tens debat entre l’Equip de Govern i l’oposició (PP), i també va comptar, en el torn de paraula obert al públic, amb les intervencions de dos representants d’una de les parts dels propietaris afectats per aquesta modificació del pla parcial.

vot favor equip govern vot contra pp

Amb aquesta mesura, es pretén obrir la porta a la compatibilització, en el parc comercial, del sòl qualificat com a industrial per a fer el seu ús compatible amb el comercial, exactament igual com es va fer en el 2004 amb les parcel·les del tipus C, i permetre així la implantació de noves activitats comercials en el sector Marjals 5, 6 i 7. L’Ajuntament d’Ondara, amb el Pla Parcial de Millora del Sector Industrial Marjals 5, 6 i 7, pretén permetre la compatibilitat de l’ús comercial en les zones tipus A, i reduir els usos industrials més impactants.

El punt d’ahir va suposar l’aprovació definitiva del Pla Parcial de Millora, la tramitació del qual va començar al setembre de 2017, i que va ser aprovat de forma provisional en el ple de desembre de 2017. Ara, es tramitarà l’expedient en Conselleria per a que done el vist i plau o al·legue, seguint així la seua corresponent tramitació en l’ens competent en matèria d’ordenació de territori i urbanisme. El Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, va indicar que s’han desestimat la totalitat de les al·legacions per part de l’equip redactor del projecte, matisant que l’Ajuntament ha considerat “vetlar pels interessos col·lectius del poble, facilitant la implantació comercial i de serveis en totes les zones del polígon”.

El portaveu del PP, Javier Lozano, va demanar que el punt es quedara sobre la taula, per a arribar a un acord amb els propietaris, recordant que s’havien presentat al·legacions, i que podrien presentar un contenciós. Va indicar que l’equip redactor havia sigut contractat i va demandar que siguen els propis serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament els que responguen les al·legacions amb un informe propi. A més, va insistir en el fet de que l’Ajuntament posseeix una parcel·la de titularitat municipal que es veurà afectada per aquesta modificació en el planejament, podent fer que baixe el seu valor econòmic, segons va assegurar. Va argumentar que hi ha parcel·les en sòl comercial, i que per això no entenia la necessitat d’aprovar aquest acord.

portaveu pp javier lozano

L’Alcalde, José Ramiro, a més del Secretari Municipal, Juan Noguera, van recalcar que el procediment havia sigut l’adequat. Respecte a la participació dels serveis jurídics-tècnics en la resposta de l’al·legació, es va matisar que el mateix secretari signa com a propi l’informe de resposta d’al·legacions i la resta d’expedient de la modificació; a més, van estar partícips de la redacció del mateix.

debat alcalde-pp

A l’hora de defensar l’assentar-se amb els propietaris, Ramiro va preguntar que amb quins propietaris, ja que hi ha dos grups de propietaris afectats, i per això mateix «s’ha seguit el procés tècnicament sense entrar en interessos particulars», és a dir que «l’Ajuntament el que ha fet ha sigut vetlar pels interessos col·lectius de tota la ciutadania», que serà «bo per al conjunt del poble», i que estan tots els informes pertinents. Finalment la votació va eixir avant amb els vots en contra del PP.

En el torn obert del públic, van prendre la paraula dos representants de propietaris afectats per la modificació del pla parcial.

intervencions public tema pla marjals (2) intervencions public tema pla marjals (1)

Un d’ells va indicar que era una de les persones que havia presentat al·legacions, i que una gran superfície comercial dedicada a la roba i articles esportius vol implantar-se en el parc comercial d’Ondara, i que amb aquesta modificació podrà fer-ho, afegint que l’equip redactor està molt vinculat a la dita empresa. També va considerar que aquesta situació està causant un greuge comparatiu als propietaris de terrenys comercials, i va anunciar que presentaran un contenciós. L’altra persona que va prendre la paraula es va identificar com a representant d’una de les parcel·les comercials, exposant que tenen uns drets adquirits i que han pagat imposts durant anys com a terreny comercial, a diferència d’altres que tenen sòl industrial, i ara, amb aquesta modificació, “es regalen privilegis a canvi de res”, fent un “greuge injust” cap als propietaris de parcel·les comercials segons va dir.

Després d’això, l’Alcalde, José Ramiro, va agrair la seua intervenció, matisant que estaven defenent els seus propis interessos, però “nosaltres defenem els interessos del poble”.

Publicado en Actualitat, Política.