L’ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA EDITA L’OPUSCLE “TOPONÍMIA d’ONDARA”, DEL QUE ÉS AUTOR ROBERT MIRALLES

L’obra arreplega la relació de topònims d’elements físics i de la presència humana en el municipi

Ondara, 15.12.17. Ahir va ser presentada a la Casa de Cultura d’Ondara l’obra editada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua: “Toponímia dels pobles valencians. Ondara, la Marina Alta”. Es tracta d’un opuscle en forma de fullet, amb la relació de topònims i amb plànols d’elements físics i de presència humana al municipi d’Ondara, l’autor del qual és el professor ondarenc Robert Miralles Cebrià. L’obra ha sigut editada amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara. Van ser moltes les persones assistents ahir a aquesta presentació, que va comptar amb la presència de diversos membres de la corporació municipal, entre ells, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i els Regidors i Regidores Raquel Mengual, Mar Chesa, Raquel López, Pere Picornell i Francesc Giner.

mdehdr

Robert Miralles va realitzar ahir una interessant exposició de la seua obra, i totes les persones assistents van obtindre un exemplar. En l’opuscle es realitza una anàlisi de la història de la toponímia d’Ondara, i es detallen la relació de topònims; d’una banda, dels elements físics: orografia (Badall de la Mel, Cova del Corb…); hidrografia natural (Barranc de Fusta, de l’Alberca, Riu Girona…); hidrografia artificial (Assut del Molí d’Alcovir, Bassa de Segària, Pou Granel…); partides i paratges (Benicarrac, el Xopar, els Mollons, els Tossals…). D’altra banda, s’especifiquen els elements de la presència humana en el terme municipal d’Ondara: de poblament (Alqueria del Merle, Barri del Crist, Casa de la Drogueria, Pamis…); les vies de comunicació (Assagador de les Sorts dels Vinyals, Camí de la Mar, Camí del Palmar, Camí de les Hortetes…); i d’altres llocs d’interès (com l’abocador, el cementeri, les instal·lacions educatives o esportives, etc).

davdav

L’opuscle “Toponímia d’Ondara” inclou dos plànols complets en què s’arrepleguen tots topònims; un d’elements físics i l’altre dels elements de la presència humana. S’han editat un total de 200 exemplars. Les persones interessades a obtindre un poden acudir a la Casa de Cultura d’Ondara. A més, hi haurà exemplars de consulta a la Biblioteca Municipal, i als centres educatius d’Ondara (IES Xebic, Col·legi Marjals, i Col·legi Sanchis Guarner).

hdropuscle toponimia (1)

opuscle toponimia (2)

Publicado en Actualitat, Cultura.