ONDARA APROVA EN PLE LA BAIXADA DE LA QUOTA PER ALTA EN LA XARXA D’AIGUA POTABLE, QUE PASSA DE 600 A 300 EUROS

Tots els punts de l’ordre del dia del ple es van aprovar per unanimitat, a excepció de la memòria per a la subvenció del parc públic Tossals que va comptar amb l’abstenció del PP

Ondara, 01.12.17. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir en ple per unanimitat de tots els grups polítics (PSPV-PSOE, Compromís i PP) la modificació de la taxa de subministrament d’aigua potable. La quota tributària pel cost de l’alta de subministrament per comptador serà de 100 euros més IVA (igual que actualment), i el cost del dret de presa per vivenda o local (queden exclosos piscines, usos comunitaris i garatges) serà 200 euros més IVA. La variació resideix en aquest últim concepte, que fins ara ascendia a 500 euros. De manera que en 2018 la quota per donar-se d’alta en la xarxa d’aigua serà de 300 euros, i no de 600 com en l’actualitat. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va argumentar la dita baixada en què consideraven excessiu el cobrament per connectar-se a la xarxa d’aigua.

L’únic punt de l’orde del dia del ple que no va ser aprovat per unanimitat va ser la memòria per a la subvenció concedida per la Diputació Provincial d’Alacant per a adequació del parc públic Tossals (1a fase), dins de les ajudes per a inversions financerament sostenibles. El punt va ser aprovat amb el vot a favor de l’Equip de Govern (PSPV-Compromís) i l’abstenció del Partit Popular. S’ha concedit a l’Ajuntament d’Ondara una subvenció nominativa de 62.990,16 euros per a l’execució de les obres, consistent en el 100% del pressupost d’execució de la primera fase del projecte. Les actuacions de la primera fase inclouran la neteja, anivellació i adequació dels terrenys; tancament de les zones separant les de vianants dels jardins; l’habilitació de zones transitables; l’execució d’una xarxa de reg; la plantació espècies arbustives i plantes comunes; i la instal·lació mobiliari urbà, segons va concretar l’Alcalde, José Ramiro. El portaveu del PP, Javier Lozano, va argumentar l’abstenció en què esperarien a veure com es desenvolupava la primera fase i si tindria continuïtat en una segona i tercera fase.

ple abstencio ppple favor equip govern

La resta de punts de l’ordre del dia van ser mocions que es van presentar de forma conjunta pels grups municipals de PSPV-PSOE, Compromís i Partit Popular, i van ser aprovades totes elles per unanimitat de totes les forces polítiques.

ple unanimitat

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es va aprovar la moció que va ser llegida per la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual. En la moció s’insta al Govern d’Espanya a iniciar els tràmits per a les modificacions legislatives necessàries per a aconseguir la devolució de les competències a les entitats locals en l’exercici de les polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere; i s’insta al Govern d’Espanya al compliment del compromís econòmic acordat en el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, a fi de destinar via transferència als ajuntaments un increment anual de 20 milions d’euros durant els pròxims 5 exercicis, per al desenvolupament de les mesures corresponents previstes en aquest Pacte.

Es va aprovar la proposta conjunta sobre els permisos de paternitat i maternitat per a demanar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social permisos de maternitat i paternitat mínim de 6 mesos perquè siguen igualitaris, intransferibles i remunerats al cent per cent. Es tracta d’una moció que va presentar l’Associació «Peques y Más» a l’Ajuntament de Benissa i que el ple d’Ondara també ha aprovat. A més, es va aprovar la moció conjunta dels tres grups polítics sobre el control i gestió pública de l’energia elèctrica, per a instar el govern estatal a realitzar una revisió de la situació del mercat elèctric espanyol sota paràmetres socials, establint mesures eficaces contra la pobresa energètica. També va ser aprovada la moció per a incloure en les licitacions municipals clàusules de tipus social que facen referència a les condicions de treball pactades en Conveni Col·lectiu de Sector o d’empresa; o la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social i/o persones amb diversitat funcional, entre altres.

A més, el ple d’ahir va aprovar per unanimitat la moció per a recolzar la declaració de l’Escaldà com a Bé Immaterial del Patrimoni Valencià per la Conselleria de Cultura de la Generalitat. Una candidatura impulsada des de Jesús Pobre, a qui Ondara ha donat suport, ja que Ondara forma part de la Ruta dels Riraus.

Publicado en Actualitat, Política.