ONDARA INSTAL·LA IL·LUMINACIÓ DECORATIVA A L’AJUNTAMENT PER COMMEMORAR EFEMÈRIDES DESTACADES

  • Es tracta d’un dels projectes triats per la ciutadania dins dels Pressupostos Participatius 2023
  • També s’han instal·lat ja les cobertes per a les entrades de l’Escoleta Infantil, que va ser el projecte més votat

Ondara, 01.10.24. L’Ajuntament d’Ondara ja compta amb una nova il·luminació decorativa que servirà per commemorar efemèrides. Serà una bona forma de donar visibilitat i reconeixement a associacions que tenen una simbologia destacada a través dels colors. Així, la Brigada Municipal ha instal·lat ja en la façana de l’Ajuntament unes llums que poden canviar de color i d’intensitat. Aquest projecte de llums decoratives consta de 14 barres, instal·lades en les finestres de les façanes de l’edifici consistorial. El pressupost és de 4.000 euros. Segons ha informat el Regidor d’Associacionisme i Participació Ciutadana, Miguel Gomis, de moment, per aquest mes d’octubre, hi ha ja 3 peticions per utilitzar les llums de colors; el 8 d’octubre seran de color blau per commemorar el Dia de la Dislèxia; el 15 d’octubre, llums en blau i rosa a petició del grup ALAS (grup d’acompanyament a la mort gestacional i perinatal de la Marina Alta); i del 16 al 21 d’octubre, les llums lluiran en rosa, pel Dia Internacional contra el càncer de mama (AECC).

El projecte de llums decoratives ha sigut un dels tres projectes que s’executen enguany a càrrec dels pressuposts participatius de 2023. Cal esmentar que les propostes a executar són les 3 que es poden realitzar amb el crèdit de 50.000 euros de Pressupostos Participatius de 2023: la coberta accés a l’escoleta infantil per 28.500 euros; la instal·lació de semàfors pedagògics en la zona peatonal de l’IES Xebic per 9.500 euros, i la instal·lació d’il·luminació decorativa als edificis públics per 4.000 euros.

També s’ha executat ja la coberta accés a l’escoleta infantil. En aquest cas, va ser el projecte més votat dels pressuposts participatius. Per tal de executar-ho, es va concretar amb la direcció i usuaris del centre que el millor en aquest cas era instal·lar 3 cobertes; una per a l’accés principal, una per a l’accés de la cuina i una altra per l’accés a classes. Finalment, s’han realitzat els 3 sostres d’alumini i s’han col·locat on s’havien sol·licitat. Les cobertes estan acabades i donant un bon ús als usuaris de l’escoleta.

Respecte a la instal·lació de semàfors pedagògics en la zona peatonal de l’IES Xebic, Miguel Gomis ha anunciat que ja estan encomanats i seran col·locats en breu, en diversos emplaçaments d’Ondara, per tal de conscienciar a la ciutadania de respectar els límits de velocitat establits per cada via. En concret, s’instal·laran 5 semàfors; un d’ells intel·ligent (aportarà informació dels vehicles que passen per la zona, quantitat, tràfic, si es respecta la velocitat, etc) i la resta seran 4 semàfors que avisaran els conductors en cas de circular a una velocitat superior a la de la via en qüestió (els semàfors que tenen una «cara» en diferents colors i estats d’ànim en funció de si es respecten els límits o no). Aquests semàfors s’ubicaran en el camí la Mar (IES Xebic) en les 2 direccions; en l’Av. Marina Alta 2 direccions (entrada de Dénia i Centre de Salut), i un altre al carrer Dénia (escoleta). Aquests semàfors es podran intercanviar de lloc.

AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.