LA REGIDORIA D’IGUALTAT I CULTURA D’ONDARA ORGANITZA AQUEST MES DE JUNY EL I ORGULL A ONDARA “ONDARA ORGULLOSA”

Del 17 al 28 de juny s’oferirà una variada programació amb l’objectiu de conscienciar i de reivindicar l’orgull de ser del col·lectiu LGTBIQ+

Ondara, 10.06.24. La Regidoria d’Igualtat i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Àngels Grimalt, ha organitzat del 17 al 28 de juny la celebració d’Ondara Orgullosa, el primer Orgull d’Ondara. El motiu de la celebració d’aquesta iniciativa es deu, segons ha argumentat Àngels Grimalt, “a les circumstàncies que estem vivint a nivell autonòmic, quant al no suport als col·lectius LGTBIQ+ per part de les administracions del govern autonòmic i també d’algunes de les principals ciutats com València; de fet, enguany serà el primer que a València no se celebra la festa de l’orgull perquè l’Ajuntament no ha cedit els espais”, segons ha afirmat. És per això que “des d’Ondara hem agafat el relleu, i decidim des de la Regidoria de Cultura i Igualtat i des de la Comissió d’Igualtat d’Ondara, encetar l’orgull, i donar-li la visibilitat que toca”, ha afirmat Àngels Grimalt, destacant que “el col·lectiu LGTBIQ+ és un dels més desfavorits per la nostra societat, dels més perseguits; encara hi ha delictes d’odi, i de fet, a conseqüència dels discursos que s’estan donant per part d’alguns dirigents polítics, s’estan incrementant els delictes d’odi cap aquest col·lectiu; i és per això que creiem que continua sent molt més que necessari que se celebren actes com aquests”.

Des de l’Ajuntament d’Ondara, la Regidoria d’Igualtat i de Cultura ha organitzat la programació “Ondara Orgullosa” del 17 al 28 de juny a fi de proposar una relació d’esdeveniments i actuacions per a “conscienciar i reivindicar l’orgull de ser del col·lectiu LGTBIQ+”. La programació és la següent:

Del 17 al 21 de juny, a la Casa de Cultura, tindrà lloc el repartiment de banderoles “Ondara Orgullosa” per engalanar les façanes del nostre poble. El dimarts 25 de juny, es procedirà a l’engalanament dels Edificis Municipals i del mobiliari urbà. L’hora del Conte a la Casa de Cultura d’aquest mes de juny serà un cicle amb temàtica relacionada amb l’Orgull també, amb sessions els dimecres 5, 12 i 18 de juny. A més, durant tot el mes de juny, des de la Biblioteca Municipal d’Ondara s’estan fent recomanacions i proposant novetats de temàtica LGTBIQ+ (els llibres estan a disposició per a préstec i consulta).

Del 24 al 28 de juny, a la Casa de Cultura, Biblioteca i Espai Jove, es proposa el I Concurs de Dibuix Cartell “Ondara Orgullosa”. El dibuix guanyador serà el cartell anunciador d’Ondara Orgullosa 2025, perquè aquesta festa naix amb l’objectiu de continuar en anys venidors. D’altra banda, a la Casa de Cultura, Biblioteca i Espai Jove es podrà visitar, des d’aquest mes de juny, l’Exposició permanent “Referents LGTBIQ+”.

El divendres 28 de juny, «Dia de L’Orgull», els actes començaran a les 19:30 hores a l’Ajuntament d’Ondara, amb la lectura del Manifest del Dia de l’Orgull per part de Ximi Vives, tècnica de Cultura, des del Balcó de l’Ajuntament d’Ondara. A continuació es realitzarà una manifestació “Per la diversitat” des de la Plaça de l’Ajuntament fins l’edifici del Prado. I a les 20 hores començarà al Prado el col·loqui “Ser del col·lectiu LGTBIQ a Ondara”, presentat i moderat per l’escriptor i periodista local Jovi Lozano-Seser, que comptarà amb les experiències de Zeus Serrano Soler, Aritz Torres Álvarez, Aitana Tous Mur, Auro Giner Ortolà, Roger Lluzar Doménech i Sole Ballester Romans. Culminat el col·loqui, a les 21:30 hores (al Prado), tindrà lloc l’actuació de la Drag Queen Choco d’Honnor i el sopar de cabasset (l’AECC oferirà dolços i mistela). I per a culminar el Dia de l’Orgull a Ondara, a les 23:30 hores, al Prado, es podrà gaudir de la «Festa Orgullosa» amb Xuquer DJ. Hi haurà taller de dibuixos i manualitats per als més menuts i menudes; Taller Drag, i la llibreria i editorial local “Dilatando Mentes” acompanyarà amb llibres de temàtica LGTBIQ+.

REGIDORIA D’IGUALTAT I DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.