UN MILER DE PERSONES VAN VIURE A ONDARA LA MAGNÍFICA ESCENIFICACIÓ DE LA PASSIÓ EN EL SEU 30 ANIVERSARI

Les set escenes es van representar amb un espectacular muntatge prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara

Ondara, 25.03.24. El bon temps va acompanyar, i la nit de dissabte passat 23 de març es va escenificar amb el màxim detall, magnífics escenaris i vestuari, i amb unes creïbles interpretacions, La Passió d’Ondara. Enguany 2024 es complia el 30 Aniversari de la representació per primera vegada de La Passió pels carrers d’Ondara, i la participació del públic va arribar a màxims històrics de prop d’un miler de persones. Molts veïns d’Ondara, i també d’altres punts de la comarca, van poder gaudir d’aquest emblemàtic espectacle que va comptar amb l’actuació d’unes 80 persones de totes les edats, i que va estar organitzat conjuntament per l’Associació La Passió d’Ondara, la Parròquia Santa Anna, la Junta Central de Confraries i el col·lectiu Júniors M.D, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara.

Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es va realitzar íntegrament en valencià, va escenificar la Passió i Mort de Jesucrist, a través de set escenes que van prendre com a escenari el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. El públic va estar plenament integrat en l’obra, i va anar seguint els actors en cadascuna de les escenes i participant, formant també part de la història; un espectacular acte que forma part de la Setmana Santa d’Ondara 2024. La primera escena va ser el Sant Sopar i es va desenvolupar dins del Prado. A continuació, va tenir lloc l’oració en l’hort de les oliveres, en la zona del moll del Prado, on van prendre a Jesús i li van portar a comparèixer davant del Sanedrí, l’escenografia del qual es va traslladar a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es va recrear a la Placeta de les Escoles. I el juí davant d’Herodes, va ser a la Plaça Major. La condemna de mort de Jesús es va representar novament a la Placeta de les Escoles, des d’on Jesucrist va portar la creu, passant per la plaça del Convent, davant de desenes de persones, per a arribar finalment al moll del Prado, on l’obra va culminar amb la crucifixió.

El Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Jordi Ruiz, ha donat l’enhorabona a l’organització de La Passió pel magnífic muntatge i l’escenificació, la bona planificació i les grans actuacions de tots els participants. Aquesta tradició es considera com un reclam cultural i turístic d’Ondara, consolidant-se com un esdeveniment amb gran acollida tant a Ondara com en la resta de la comarca. Tant és així, que aquest 2024 s’han complit 30 anys de la primera representació teatral que es va realitzar al carrer a la població. La Passió d’Ondara té el seu origen en l’escenificació de les catorze estacions del Via Crucis que feien els xiquets i xiquetes i educadors del moviment Júniors M.D. des de l’any 1987. Va ser al 1992 quan es va decidir representar els últims moments de la vida de Jesucrist en una obra a banda de la celebració del Via Crucis, en un recinte tancat com era l’antic cinema Victòria (hui Auditori Municipal); i dos anys després, al 1994, fou quan es va decidir traure al carrer la representació de La Passió, evolucionant al llarg dels anys l’estructura de l’obra fins a com la coneguem hui en dia.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Associacions.