TOMÀS LLOPIS REIVINDICA NOVAMENT LA GERMANIA VALENCIANA A LA SEUA ÚLTIMA NOVEL·LA

L’escriptor beniarbegí presentà divendres passat a OndaraCremareu aquesta carta, la seua última obra, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2023

Ondara, 04.03.24. La Casa de Cultura ondarenca acollí el passat divendres 1 de març la presentació de l’última novel·la de l’escriptor beniarbegí Tomàs Llopis, el qual rebé el passat mes de novembre el prestigiós Premi Ciutat d’Alzira 2023 amb el treball Cremareu aquesta carta, publicat per l’editorial Bromera i amb una ressenyable concordança cronològica pel que fa a l’anterior obra de l’autor, Indòmit, la qual va ser presentada a Ondara la passada tardor. La presentació va estar emmarcada en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per aquest mes de març.

L’acte estigué introduït per la historiadora Núria Gómez Bolufer i està ambientada en la transcendent etapa històrica de la Germania Valenciana. I és que, tal com Llopis avançava a l’entrevista que se li va realitzar la passada setmana des de La Veu d’Ondara, «el que m’interessava era bastir un relat des d’una perspectiva totalment distinta a la de la meua darrera novel·la, és a dir, recrear l’acció a través de la carta que la vídua del protagonista escriu per tal de presentar un model de novel·la més concreta, focalitzada en menys personatges i no amb l’estructura d’arbre d’Indòmit».

D’altra banda, en paraules del propi autor, la novel·la és també una baula narrativa per evidenciar el valor i importància d’una etapa històrica fonamental per als valencians i valencianes que «desgraciadament no ha tingut per part de les administracions públiques valencianes l’atenció que mereixia en el seu 500 aniversari». No debades, el públic assistent va seguir atent i encuriosit tot el procés d’investigació i documentació que va seguir l’autor per tal de plasmar la riquesa contextual de la Germania i del gruix de la revolta social que encara marca i defineix el destí del poble valencià.

Les persones interessades poden comprar el llibre a la llibreria d’Ondara Dilatando Mentes.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.