L’AJUNTAMENT D’ONDARA IMPULSA EL PROGRAMA DE BENESTAR EMOCIONAL ALS CENTRES EDUCATIUS

Les Regidories de Benestar, Educació i Sanitat presenten aquesta iniciativa dirigida a cuidar de la salut mental de la població més jove

Ondara, 27.02.24. L’Ajuntament d’Ondara, a través de les Regidories de Benestar, Educació i Sanitat, ha impulsat un programa de Benestar Emocional dirigit als centres educatius (IES Xebic i CEIP Sanchis Guarner) que es desenvoluparà al llarg de les pròximes setmanes de març i abril, amb sessions els dies 10, 12 de març, i 18 i 25 d’abril. Els Regidors de Serveis Socials, Nerea Mallol; Educació, Rosa Ana Marí; i Sanitat, Jordi Ruiz, han presentat aquesta iniciativa dirigida a cuidar de la salut mental de la població més jove.

El programa, amb els recursos i assessorament d’AMADEM, començarà els dies 10 i 12 de març amb un taller a l’IES Xebic per a 1er d’ESO, consistent en una dinàmica participativa sobre Salut Mental: Autoconeixement, control de la impulsivitat i resistència a la frustració. El dia 18 d’abril, a l’IES Xebic, es comptarà amb la Bústia de Salut Mental (en l’hora del pati) i amb la xerrada participativa «Vesprades en família» per a famílies d’Educació Secundària. També hi haurà una bústia online per deixar consultes, que es resoldran o es derivaran als especialistes pertinents. El 25 d’abril, al CEIP Sanchis Guarner, es realitzarà per a l’alumnat de 5è de Primària una dinàmica participativa en gestió d’emocions: conèixer les emocions; identificar-les, i aprendre a regular-les.

En la presentació del programa de Benestar Emocional, Nerea Mallol ha manifestat que «la salut mental era una qüestió de primer ordre en els nostres programes electorals i tot que en Serveis Socials hi ha diferents programes, pensàvem que era important ampliar l’oferta, en aquest cas, a la població més jove». Per la seua banda, Rosa Ana Marí, com a Regidora d’Educació, ha recalcat el fet de que està «en costant contacte amb els centres docents per facilitar qualsevol recurs que implique una millora en el seu desenvolupament, i aquest programa servirà per a donar-los eines per enfrontar i gestionar qüestions emocionals». Jordi Ruíz, com a Regidor de Sanitat, ha insistit en que «la salut mental és un problema molt important i malauradament, és costós accedir a professionals de forma pública, per això amb aquest programa pretenem anar un pas més enllà i donar una resposta adequada». Des de les tres Regidories, Benestar, Educació i Sanitat, han mostrat la seua esperança en que el pròxim any es puga repetir i ampliar a més cursos.

AJUNTAMENT D’ONDARA * REGIDORIES BENESTAR * EDUCACIÓ * SANITAT

Publicado en Actualitat, Ajuntament.