L’AJUNTAMENT D’ONDARA I LA CREU ROJA CONTINUEN OFERINT ELS PROGRAMES ASSISTENCIALS DIRIGITS A LES PERSONES MÉS VULNERABLES

Atenció Social d’Ondara anuncia que aquest cap de setmana es farà la campanya «Vuelta al Cole Solidaria»de la Creu Roja en els supermercats Carrefour de Dénia i d’Ondara, per arreplegar material escolar a favor de la infància en risc social

Ondara, 07.09.23. Aquesta setmana ha tingut lloc la presentació de Nerea Mallol com a nova Regidora d’Atenció Social amb els representats de la Creu Roja en Ondara. En primer lloc, a l’Ajuntament d’Ondara en la reunió mantinguda amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; del coordinador de Creu Roja, Pablo Valero Gómez, i del President de Creu Roja Dénia, Enrique Martínez.

Posteriorment, la nova responsable de l’àrea d’Atenció Social de l’Ajuntament, Nerea Mallol, va acudir a la seu de la Creu Roja d’Ondara, on va ser rebuda per Mònica Ballve, tècnica de la Creu Roja, i la voluntària Francisca Velázquez, i allí va poder conèixer de primera mà els diferents projectes i programes assistencials que es presten per part del Comitè Local de Creu Roja Espanyola en el municipi d’Ondara, arran del conveni de col·laboració subscrit, que es porta aplicant a Ondara des de 2018 i que va ser renovat enguany 2023. Cal recordar també que l’Ajuntament d’Ondara va cedir a aquesta ONG en 2022 el local (l’antiga sombrereria) per a realitzar els seus programes i accions assistencials en Ondara.

Nerea Mallol ha aprofitat per anunciar que aquest cap de setmana (des del divendres 8 fins al diumenge 10 de setembre) es farà la campanya «Vuelta al Cole Solidaria» de la Creu Roja; una Campanya d’arreplegada de material escolar a favor de la infància en risc social en els supermercats Carrefour de Dénia i d’Ondara, on es donaran 10 lots de material escolar. Aquesta iniciativa social impulsada per Fundació Solidaritat Carrefour a favor de Creu Roja, es realitza en benefici de la infància en situació de vulnerabilitat social. Les persones que desitgen col·laborar poden acudir a qualsevol dels dos supermercats Carrefour, de Dénia o d’Ondara, i fer la seua aportació en material escolar a favor de la infància en situació de risc social. A més, Carrefour realitzarà una donació directa de 10 lots d’equipament de primera necessitat. Tot el material entregat serà arreplegat per voluntaris de Creu Rojament i posteriorment es distribuirà el dit material entre les famílies beneficiàries.

Respecte al conveni de col·laboració vigent entre l’Ajuntament d’Ondara i la Creu Roja per a 2023 es concreta en el Disseny, divulgació i execució d’activitats dirigides a la població; Assessoraments recíprocs i intercanvi d’informació de mutu interès relacionat amb les activitats, interessos i preocupacions d’ambdós Institucions. En concret, les àrees d’actuació del present conveni de l’Ajuntament d’Ondara amb la Creu Roja, són les següents:

Reacciona i Reacciona BP (Acollida, valoració i disseny d’un pla d’intervenció per a millorar la situació de persones en situació d’extrema pobresa a partir de la concessió d’ajudes econòmiques, millora dels coneixements per a l’estalvi domèstic i eficàcia energètica en la llar, així com les competències bàsiques personal per a la sol·licitud d’ajudes públiques i altres tràmits administratius on line).

Benestar personal i activació social (Es pretén facilitar a l’usuari d’extrema vulnerabilitat d’una sèrie de tallers formatius per a millorar la seua situació com a contraprestacions socials a la sol·licitud d’ajudes públiques).

El meu GPS Laboral (Orientació laboral, revisió del curriculum vitae i millora en el desenrotllament de competències professionals per a la busca activa de l’ocupació en persones en situació d’extrema pobresa).

Atenció a persones en procés d’envelliment (Desenrotllament d’un conjunt d’activitats interrelacionades i destinades a evitar l’aïllament de la persona major, facilitant la seua mobilitat i el seu contacte amb l’entorn i promocionant l’envelliment saludable i actiu de les persones majors).

Integració d’immigrants (Desenrotllament d’un grup de persones migrants a través d’accions d’oci que afavorisquen la integració del col·lectiu migrant dins de la cultura i societat de la localitat on viuen).

Espanyol per a estrangers (Aprenentatge de la llengua espanyola per a persones que viuen al nostre país de parla no hispànica per a afavorir el procés d’integració d’aquestes persones a l’entorn local).

Promoció de l’èxit escolar (Acompanyament social a menors entre 8 i 14 anys procedents de famílies en extrema vulnerabilitat, facilitant un entorn setmanal adequat per a afavorir la continuïtat del cicle acadèmic dels menors.

Gestió del voluntariat (Generar una estructura de participació local a través del voluntariat de Creu Roja dins de la localitat, creant xarxes que milloren el suport i l’acompanyament a les persones en situació de vulnerabilitat).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.