SINMA INSTAL·LA 4 NOUS PUNTS DE RECICLATGE D’OLI DOMÈSTIC

Aquests nous contenidors s’han instal·lat en la zona controlada de residus de Pamis, l’avinguda Marina Alta, zona del Prado i carrer Constitució

Ondara, 31.05.23. L’empresa municipal SINMA Ondara, entitat encarregada de la gestió i recollida de residus, ha ampliat el servei de recollida d’oli domèstic amb quatre nous contenidors que s’afegeixen als ja existents. Aquests nous contenidors s’han instal·lat en els punts de recollida de residus situats en la zona controlada de residus de Pamis, l’avinguda Marina Alta, zona del Prado i carrer Constitució. Cal recordar que aquesta actuació està emmarcada dins la campanya integral d’informació i civisme «Si t’estimes Ondara» iniciada enguany per SINMA i l’Ajuntament d’Ondara i concretament focalitzada en potenciar l’optimització del reciclatge. De fet, els residus d’oli domèstic no poden anar a cap altre contenidor del carrer i en cap cas al clavegueram, ja que són altament contaminants si no es reciclen correctament.

Pel que fa a l’impacte mediambiental d’aquest tipus de residu, cal assenyalar que un únic litre d’oli conté aproximadament 5.000 vegades més càrrega contaminant que l’aigua residual que circula pel clavegueram i que pot arribar a contaminar fins a 40.000 litres d’aigua neta, és a dir, l’equivalent al consum anual d’una persona en el seu domicili. Heus ací la importància clau de reciclar correctament aquest tipus de residus. Si més no, de l’oli domèstic, una vegada reciclat, es poden obtindre gran quantitat de productes, com ara biodièsel, sabó, pintures o lubricants, aprofitant-se aleshores entre el 92% i el 97% del propi residu.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.