L’ESGLÉSIA D’ONDARA COL·LOCARÀ LA NOVA CAMPANA DEL CENTENARI DE LA PATRONA

Ondara, 30.05.23. Divendres passat 26 de maig, l’Església Santa Anna d’Ondara va realitzar les complicades labors de baixada d’una de les tres campanes del seu campanar, en concret la Campana Maria, que data de 1.940 i és campana més històrica i més gran de les 3 que queden al campanar. Els treballs de desmuntatge i de baixada de l’enorme campana es van dur a terme per especialistes i amb l’ajuda d’una grua. Les vistoses tasques van ser observades per molts ciutadans, que van aprofitar per a prendre fotos d’aquest fet històric.

Aquesta campana “Maria” serà netejada i restaurada i posteriorment, serà recol·locada novament al campanar, a què se sumarà també la nova Campana Mare de Déu de la Soledat que s’ha creat; un projecte dedicat a la Mare de Déu en el seu centenari com a Patrona d’Ondara. Es tracta d’una campana gravada en bronze amb part de l’himne a la patrona i dedicada al poble d’Ondara, en commemoració del Centenari de la Soledat enguany 2023 com a patrona d’Ondara. Segons ha detallat el rector local, Ximo Silvestre, ambdues campanes seran col·locades en el campanar amb contrapès de fusta per a millorar l’acústica. Una vegada culminat el projecte, hi haurà 4 campanes al campanar de l’Església d’Ondara.

Cal esmentar que al seu dia, el campanar de l’Església va ser creat per a una població d’uns dos mil habitants, i en l’actualitat, Ondara supera els set mil. Aquest 2023, finalment, el campanar comptarà amb les 4 campanes que li corresponen, incloent-hi la que serà a partir d’ara la més gran, la dedicada al Centenari de la Patrona, que sonarà en els principals actes commemoratius.

Publicado en Actualitat, Associacions.