LA CASA DE LA CULTURA D’ONDARA VA ACOLLIR LA PROJECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA: “EL RETABLO DE LAS MARAVILLAS”

Ondara, 28.04.23. El passat dijous, 20 d’abril, dins la programació cultural del Dia del Llibre de l’Ajuntament d’Ondara, es va projectar a la Casa de la Cultura la pel·lícula: “El retablo de las maravillas” – «Apuntes para una película sobre el Quijote».

Una pel·lícula de pandèmia feta per Guillermo G. Peydro, que pretén ser una possible pel·lícula sobre la figura del Quixot, fruit de la curiositat i l’admiració, tant del personatge de ficció com del seu creador Miguel de Cervantes. En aquesta filmació, Peydro es pregunta coses i estableix connexions a travès del temps amb l’obra de l’autor i els seus personatges. Mentrestant, al seu voltant, sembla que el mon, tal i com en el coneixíem, anava afonant-se.

La projecció d’aquesta pel·lícula de gènere documental, guanyadora del festival de cine documental Alcances i del Certamen de cine de viatges del Ocejón del Montgó, ha estat organitzada per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de l’Associació la Jalea del Montgó, qui va aprofitar l’esdeveniment per presentar l’associació que organitza el Certamen de Cine de Viatges que es realitza durant el mes de novembre a Jesús Pobre.

Desprès de la pel·lícula es va realitzar un debat entre els assistents, reflexionant fins a quin punt pot considerar-se d’actualitat l’obra de Cervantes i, principalment, de la importància del mite del Quixot i la seva pulsió per la utopia i el dir prou davant la intolerància naturalitzada.

Publicado en Actualitat, Cultura.