LA PASSIÓ ES REPRESENTARÀ A ONDARA L’1 D’ABRIL 2023

L’acte és l’inici de la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2023

Ondara, 22.03.23. Ondara tornarà a acollir aquesta Setmana Santa 2023 la representació de La Passió. En aquesta ocasió, La Passió es representarà el dissabte 1 d’abril de 2023 (la vespra de Diumenge de Rams) a les 22:30 hores en diverses localitzacions del nucli urbà d’Ondara (començarà en el Prado).

Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es realitza íntegrament en valencià, escenifica la Passió i Mort de Jesucrist. Es tracta d’un acte soci cultural de gran tradició i arrelament en la població, que s’engloba en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2023, i que suposa el primer acte d’aquesta festivitat a Ondara. La Passió és un acte organitzat conjuntament per la Parròquia Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu Júniors M.D; que compta també amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, i que s’espera compte amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant.

Al igual que en anys anteriors, es representaran un total de set escenes amb el màxim detall, prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara, el que li dota d’un encant especial a aquesta obra; en concret, el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. Entre els participants es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, diferents grups parroquials, Festers de la Soledat i Crist 2023, així com persones voluntàries del poble. En total, participaran al voltant d’unes 60 persones de totes les edats; unes quaranta com a actors principals i la resta com a figurants.

La primera escena és el Sant Sopar i es desenvoluparà dins del Prado. La segona escena és l’oració en l’hort de les oliveres, i tindrà lloc a l’exterior, a la zona del moll del Prado. A continuació, l’escenografia es traslladarà a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara, on es representarà la compareixença davant del Sanedrí. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es recrearà en la Placeta de les Escoles. Jesús davant d’Herodes, serà en la Plaça Major. La condemna a mort de Jesús es tornarà a representar en la Placeta de les Escoles, i finalment, la crucifixió, en el moll del Prado. Cal indicar que un element característic de La Passió d’Ondara és que el públic està plenament integrat en l’obra, de manera que va seguint els actors en cadascuna de les escenes, formant també part de la història.

Aquesta tradició es considera com un reclam cultural i turístic d’Ondara, sent un esdeveniment amb gran acollida tant a Ondara com en la resta de la comarca.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.