L’ESCRIPTORA MARIAN DÍEZ PORTA A ONDARA L’HUMOR I EL COSTUMISME DE LA SEUA ÚLTIMA NOVEL·LA

Ondara, 10.03.23. La Casa de Cultura d’Ondara acollí ahir dijous, tot coincidint amb la programació especial de la setmana de la dona (organitzada per la Regidoria de Cultura i Igualtat d’Ondara), la presentació de «No t’ho diré mai», la novel·la de l’escriptora i actriu de Monòver Marian Díez. Guanyadora del Premi Enric Valor de novel·la en valencià 2020 que convoca la Diputació d’Alacant, l’autora fou presentada pel periodista i escriptor Jovi Lozano-Seser, autor ondarenc guanyador de l’última edició de l’Enric Valor i entusiasta seguidor de l’obra de Díez.

I és que, tal com manifestà Lozano-Seser en la introducció de l’acte, «ens trobem davant d’una autora única i amb una gran personalitat que fa que el seu debut literari siga tota una sorpresa dins del panorama literari en valencià». Llicenciada en Sociologia per la Universitat d’Alacant, Marian Díez (Monòver, 1972) compagina la seua tasca com a guionista i escriptora amb la gestió cultural. El 2002 va publicar el seu primer llibre de monòlegs: Sempre plou quan no hi ha escola, amb pròleg d’Andreu Buenafuente i té una llarga experiència als escenaris com a actriu, a més d’haver participat com a col·laboradora i monologuista en programes de televisió tant en mitjans valencians com catalans. «No t’ho diré mai», la novel·la que presentà ahir a Ondara, és el seu debut en la narrativa i un excel·lent mostrari del que és el panorama literari valencià actual. De fet, tal com expressà l’escriptora en l’acte, el primer que realitza promocionalment a la comarca de la Marina Alta, «guanyar un premi com l’Enric Valor amb una novel·la d’humor i sent una autora del sud és un doble orgull per a mi». Díez agraí als assistents la calidesa en la signatura de llibres i manifestà el goig que li suposa seguir promocionant l’obra dos anys després de la publicació del seu debut en la prosa.

Publicado en Actualitat, Cultura.