LA GUIONISTA I ACTRIU MARIAN DÍEZ PRESENTARÀ A ONDARA LA SEUA NOVEL·LA GUARDONADA AMB L’ENRIC VALOR 2020

La Casa de Cultura d’Ondara acollirà el proper dijous 9 de març a les 20.00 hores -tot coincidint amb la programació especial al voltant de la jornada del 8 de març i el recolzament a les dones creadores- la presentació de No t’ho diré mai, la novel·la de l’escriptora i actriu alacantina Marian Díez. Publicada per l’editorial Bromera, cal recordar que la novel·la en qüestió fou guardonada amb el Premi Enric Valor de Novel·la en valencià 2020 que convoca la Diputació d’Alacant. L’acte estarà introduït pel periodista i escriptor Jovi Lozano-Seser, autor ondarenc guanyador de l’última edició de l’Enric Valor.

I és que, en paraules de Lozano-Seser, «la novel·la de Díez Picó és un refrescant exponent de com la narrativa valenciana actual està obrint nous camins cap a gèneres com la comèdia que connecten amb les tendències literàries contemporànies de tota la literatura europea». Llicenciada en Sociologia per la Universitat d’Alacant, Marian Díez (Monòver, 1972) compagina actualment la seua tasca com a guionista i escriptora amb la gestió cultural. El 2002 va publicar el seu primer llibre de monòlegs Sempre plou quan no hi ha escola, amb pròleg d’Andreu Buenafuente. Des de 2002 i fins 2007 va posar en escena els seus monòlegs per tota la geografia valenciana i va participar en programes televisius com Parlar Sol de Reus Televisió i L’escenari de Punt2. Des de 2017 va reprendre l’escriptura i el món de l’espectacle i en els últims anys ha format part de l’equip del diari La Veu com a columnista. A més, ha participat en diferents programes d’ÀPunt com Assumptes interns o Comediants. D’altra banda, també ha retornat als escenaris amb projectes com Xe, de poble. No t’ho diré mai, la novel·la que presentarà a Ondara, és el seu debut en la narrativa i un excel·lent mostrari del que és el panorama literari valencià actual.

Publicado en Actualitat, Cultura.