LA REGIDORIA DE JOVENTUT D’ONDARA POSARÀ EN MARXA EL PROGRAMA JOOP (JOVE-OPORTUNITAT) PER A PERSONES DE 16 A 21 ANYS QUE HAN ABANDONAT ELS ESTUDIS

Ondara, 30.01.23. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara vol posar en marxa una convocatòria per a la realització del programa JOOP, una iniciativa dissenyada i organitzada per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys del municipi que han abandonat els estudis. El programa JOOP, Jove Oportunitat de l’IVAJ s’adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat” cofinançats pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara es vol impulsar aquest programa per tal d’ajudar als joves (que en el seu moment van deixar els seus estudis per diverses causes) a tornar a formar-se i preparar-se per al món laboral.

El programa està dirigit als joves de 16 a 21 anys que en aquests moments no estan estudiant ni tampoc treballant; es pretén la reducció de l’abandonament educatiu primerenc. Prèviament necessitaran d’una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. Per a això, un coaching actitudinal està al capdavant del programa i té la missió de treballar amb els i les joves tant a nivell individual com grupal, motivant-los per a la seua inserció en sistemes educatius.

A través del Programa JOOP s’elabora un projecte professional i itinerari acadèmic per a cadascun dels participants. A més, al mateix temps es preparen proves per a accés a cicles de Grau Mitjà FP, per a les proves lliures de l’ESO, competències digitals o competències clau per als cursos Labora. També es realitzaran diferents visites a empreses de la província, amb l’objectiu que els joves tinguen un contacte directe amb el món empresarial.

Per a poder participar en el programa JOOP es pot contactar am l’Espai Jove d’Ondara als telèfons 667.949.702/ 627.108.776 o a través del correu: joventut@ondara.org , o directament preguntant a l´Espai Jove on els informaran i ajudaran a adherir-se al programa.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.