GRAN ASSISTÈNCIA ALS ACTES DEL MIG ANY DE SANT JAUME D’ONDARA 2023

Centenars de persones van gaudir de les activitats, que van comptar amb propostes per a totes les edats: pilota, 3 actuacions de música en directe, “bous amb carretons”, parc infantil i paella

Ondara, 30.01.23. Dissabte passat 28 de gener, en un dia assolellat que va permetre el gaudi de tots els actes, Ondara va celebrar el Mig Any de Sant Jaume 2023 amb diversos esdeveniments i activitats durant tota la jornada, que van comptar amb una altíssima participació, sent el primer any després de la pandèmia en què s’han pogut recuperar tots els actes previstos sense restriccions. Una celebració que ha estat organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara, dirigida per Miguel Gomis.

Les activitats del Mig Any de Sant Jaume van començar al Prado, on menuts i majors van participar al matí en el parc infantil amb unflables i activitats. A la vesprada, xiquets i xiquetes de totes les edats, acompanyats pels seus familiars, van participar en la solta de “bous amb carretons” a la plaça de Bous, que va ser un èxit total, i en la que els més menuts es van divertir moltíssim.

Al migdia, el Prado va acollir «La Dinaora» amenitzat pel grup Dr. Xtrangerlove, i a continuació, va haver dinars populars, de cabasset o de paella; un dinar al Prado que va ser tot un èxit de participació i va comptar amb l’assistència de més de 400 persones, agrupades per penyes i quintades. A la paella li va seguir l’actuació del grup de versions «Perversió», que tant agrada en Ondara, atès que han participat en diverses ocasions amb èxit en els concerts del Rock&Moll de Sant Jaume. Com a colofó, va actuar l’orquestra Titànic, fent gaudir a tots i omplint el Prado de gom a gom a la vesprada-nit. Durant tot el dia hi va haver servei de barra i música dins del Prado.

En l’àmbit esportiu, el trinquet municipal d’Ondara va congregar a la vesprada als amants de la pilota per a les partides de penyes i quintades del Mig Any de Sant Jaume, que van jugar al rebotet i raspall. La jornada va comptar amb la participació de 4 penyes al Torneig de Penyes i Quintades (la penya guanyadora va ser «El trabuc», que va jugar la final contra la «Quintà 2022», que va ser la segona classificada), i de 6 parelles en el Torneig de pares i fills, els guanyadors del qual van ser Ramón Caselles i Unai Caselles.

El Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Miguel Gomis, ha valorat molt positivament totes les activitats celebrades amb motiu del Mig Any de Sant Jaume, indicant que aquesta oferta festiva i d’oci va destacar per la seua bona organització, l’alta participació i el bon ambient que es va poder apreciar entre els assistents, que van viure aquest avanç de les Festes de Sant Jaume 2023 amb molta il·lusió i entusiasme. Al mateix temps, ha volgut agrair la col·laboració de la Comissió de Festes de Sant Jaume, Bar Trinquet, Club de Pilota Ondara, Màxim Sound, i de la Penya Taurina en l’organització de les activitats.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.