Comunicat CEIP Sanchis Guarner: L’escola Sanchis Guarner d’Ondara, guardonada amb el primer premi en l’Encontre Mentes AMI de la fundació Atresmedia

L’escola Sanchis Guarner d’Ondara ha estat guardonada amb el primer premi en els Premis Mentes AMI (Alfabetització Mediàtica i Informacional) de la Fundació Atresmedia, amb el Projecte d’Investigació i Innovació Educativa #Stop Ciberbullying: bon ús de les TIC i Internet.

L’objectiu principal d’aquest Projecte és el de conscienciar i sensibilitzar tant a l’alumnat com a les famílies perquè utilitzen les tecnologies de manera correcta i responsable i, a més, que coneguen els riscos i perills d’Internet i les xarxes socials com el grooming, phishing, suplantació d’identitat, addicció a les pantalles, des d’un punt de vista de la ciberseguretat i en contra del ciberbullying. Amb una metodologia basada en l’aprenentatge entre iguals, els alumnes voluntaris de 6é anomenats Ajudants TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) són els protagonistes del Projecte, que ajuden a l’alumnat a aconseguir aquest objectiu amb les seues xerrades i reflexions per la resta de les classes, fent ús de vídeos, làmines i presentacions creades per ells i elles.

L’encontre Mentes AMI va tindre lloc el passat 1 d’octubre a Madrid en Kinépolis, Ciutat de la Imatge, i va consistir en dues accions complementàries dirigides a la comunitat educativa: una convocatòria de premis per a reconéixer i difondre iniciatives desenvolupades en les aules que fomenten el pensament crític, impulsen la creativitat i promoguen els valors i la convivència impulsant en els seus alumnes les habilitats i competències en Alfabetització Mediàtica i Informacional (AMI) a través de projectes específics, i una gran trobada educativa dirigida als docents, com espai de trobada, reflexió, motivació i intercanvi d’idees i tendències entre la comunitat docent en l’àmbit nacional.

**Comunicat CEIP Sanchis Guarner**

Publicado en Actualitat, Associacions.