ONDARA APROVA PER UNANIMITAT EL PACTE D’ALCALDES PEL CLIMA

Ondara, 29-07-2022. El ple ordinari del mes de juliol, celebrat el dijous 28 de juliol del 2022, va aprovar per unanimitat el pla d’acció per al clima i l’energia sostenible d’Ondara i també uns documents sobre l’anàlisi de riscs i vulnerabilitats i un informe de seguiment quantitatiu del pla d’acció energètica sostenible. D’aquesta manera Ondara aposta pel pacte d’alcaldes pel clima reconeguent la necessitat de dur a terme polítiques per a fer front al canvi climàtic i aconseguir que les ciutadanes i els ciutadans puguen gaudir de l’accés a una energia sostenible i segura.
En aquest punt Joan Costa, Portaveu de Ciutadans, va preguntar si seria possible que l’ajuntament poguera avançar eixes accions. Pere Picornell, Regidor de Medi Ambient, va respondre que es tracta de subvencions que s’aconsegueixen per a desenvolupar eixos plans d’acció i «hem d’adaptar-nos a allò que ens diguen».
D’altra banda també es van aprovar per unanimitat els dies festius locals per a 2023. Seran el dilluns 10 de juliol de 2023, dia de la Soledat, i el dimecres 26 de juliol, dia de Santa Anna.
L’únic punt de l’ordre del dia que no es va aprovar per unanimitat va ser el reconeixement extrajudicial de crèdits. Álex Hernández, Portaveu del PP, va manifestar que el seu partit votaria en contra ja que van vore factures que es debien i que tenien data de quasi un any. Raquel López, Regidora d’Hisenda, va afirmar que, moltes vegades, no és cosa de l’Ajuntament d’Ondara ja que els proveïdors passen les factures tard. Ciutadans es va abstindre i PSPV-PSOE i Compromís van votar a favor.
Xisco Giner, Conseller Delegat de SINMA, va explicar que un camió de residus va tindre una avaria i, com a conseqüència de la mateixa, estava escampant oli pel poble. Giner va dir que s’estava subsanant el problema perquè desaparega l’oli.
En el torn de precs i preguntes Joan Costa, de Ciutadans, va preguntar per què l’enllumenat de l’estacionament del Pavelló Municipal no funcionava i Pere Picornell va explicar que ja estava tot solucionat ja que eixe enllumenat no és públic i depén del mateix pavelló. Joan Costa també va preguntar si es podia fer alguna cosa per a millorar l’encreuament del carrer Sant Doménec amb carrer Escorxador ja que havia vist que diferents vehicles passaven per a entrar a Escorxador guiant-se pel semàfor verd i no miraven si baixaven altres vehicles per la dreta. Xisco Giner va respondre que parlarien d’aquesta qüestió amb la Policia Local d’Ondara per a vore si es pot millorar la situació i Mar Chesa, que ahir va presidir el ple, va recordar que ninguna persona pot passar a tota velocitat, no pot anar a més de 20 km/h i que en els encreuaments s’ha de pagar i mirar. Joan Costa també va traslladar que diferents persones s’havien quedat sense entrada per a anar al concurs de retalladors i Miguel Gomis, Regidor de Festes, va respondre que les entrades es van acabar i que durant uns dies havien estat a la venda.

Publicado en Actualitat, Política.