DEL 17 AL 21 D’AGOST, 4t SONAFILM,FESTIVAL DE MÚSICA DE CINE DE LA MARINA ALTA, DEDICAT AL COMPOSITOR ITALIÀ ENNIO MORRICONE AMB ACTES A ONDARA, DÉNIA I EL VERGER

El dissabte 20 d’agost se celebrarà en la Plaça de Bous d’Ondara el Concert a càrrec de la Universal Symphony Orchestra

La 4a Edició del Sonafilm, el Festival de Música de Cine de la Marina Alta 2022 està dedicat a la figura i trajectòria del compositor de música de cine italià Ennio Morricone, i se celebrarà del 17 al 21 del pròxim mes d’agost, a Ondara, Dénia i, com a novetat, El Verger, oferint una àmplia programació i novetats en aquesta quarta entrega, que serà la més completa de les edicions realitzades fins a la data.

A nivell organitzatiu, s’incorporen com a novetat les empreses patrocinadores Baleària i Centre Comercial Portal de la Marina, que dotaran i recolzaran al festival tant a nivell de logística i màrqueting com facilitant infraestructures on es realitzaran alguns dels esdeveniments programats. Cal també destacar que junt amb Soundtrackfest (que porta col·laborant i recolzant el festival des dels seus inicis), enguany també es comptarà amb la incorporació de Mundo BSO. Una altra novetat d’aquesta 4a edició és la creació del cartell d’enguany amb una obra pictòrica de l’artista Paco Chika. Es tracta d’una obra que emula els cartells de les pel·lícules antigues.

Els distints esdeveniments que s’oferiran del 17 al 21 d’agost, emmarcats en el 4t Sonafilm, són els següents:

El festival s’inaugurarà el dimecres 17 d’agost a la Plaça de Bous d’Ondara, on a les 22:00 hores i de manera gratuïta, el públic podrà gaudir del recentment estrenat documental “Ennio, el Maestro”, del Director Giuseppe Tornatore, cineasta enamorat del compositor italià i gran amic íntim, qui ha volgut retre homenatge Morricone amb aquesta joia de documental en què participen directors i artistes de la talla de Tarantino, Bertolucci, Oliver Stone, Bruce Springsteen, Clint Eastwood, Hans Zimmer o John Williams entre altres. Aquest esdeveniment, dirigit al públic familiar, és d’entrada lliure.

El dijous 18 d’agost es donarà pas al primer dels concerts que tindrà lloc en la localitat que s’incorpora enguany, El Verger. Aprofitant la magnífica sala per a música de cambra que s’alberga en la població, l’Auditori de la Casa de Cultura, s’ha preparat un recital creat especialment per a l’ocasió i que s’estrenarà aquest dia, compost pel duo format pels Artistes Aljub; el clarinetista JM Santandreu (solista de la Universal Symphony Orchestra i Artista Yamaha), i el prestigiós pianista Christian Esteve. “IntimateMorricone”(així es titula aquest recital de creació pròpia confeccionat per a aquesta ocasió), és un viatge a través de l’íntim i característic so del piano i clarinet per les melodies més profundes i distintives del compositor italià. Aquest concert tindrà lloc el 18 d’agost a l’Auditori Casa de Cultura del Verger a les 20:00 hores i serà també d’entrada lliure fins a completar l’aforament de la sala.

El divendres 19 d’agost s’oferirà la “Charla de Músicade Cine” que tindrà lloc al Multiespai l’Androna situat en les instal·lacions de Baleària Port (Dénia). Dirigida i presentada pel primer convidat i personalitat reconeguda dins de la música de cine, Conrado Xalabarder, reconegut especialista en música de cine de prestigi internacional, i autor de diversos llibres sobre la música en el setè art, que col·labora en la revista Fotogramas, la de major difusió a Espanya, on escriu ressenyes i comentaris sobre Bandes Sonores. També és el creador de www.mundobso.com , el major portal de bandes sonores comentades del món. Serà el divendres 19 d’agost a les 12:00 hores en el Multiespai l’Androna en les instal·lacions de Baleària (Dénia), també amb entrada lliure fins a completar l’aforament de la sala.

El mateix divendres 19 d’agost a les 22:30 hores, a Dénia, i també amb entrada lliure, es podrà gaudir en el Parc Torrecremada de Dénia del concert del grup Moanin’ Project, que en aquesta nova edició repeteixen el mateix format de banda “Culture Pop” amb els seus 10 components per a oferir un programa als més nostàlgics del millor pop/rock dels 70 i 80 amb l’espectacle “Forrest Gump Songs”, dedicat a les cançons més populars que apareixen en aquest film, on a part de la famosa Banda Sonora del compositor Alan Silvestri, es poden trobar temes icònics de grups i intèrprets com Elvis Presley, Rooftop Singers, Bob Dylan, The Beach Boys, The Doors, Simon and Garfunkel, The Birds, Harry Nilsson, The Supremes o Scott Mackenzi, entre altres.

El dissabte 20 d’agost arriba el “plat fort” del Festival. El famós i esperat concert simfònic a la plaça de bous d’Ondara que oferirà novament la UniversalSymphony Orchestra amb la participació del Cor de la Rectoria en algunes de les peces que interpretaran. Amb més de 100 artistes en l’escenari (entre músics i cantants) i sota la batuta del Director titular de l’Orquestra, José Martínez Colomina, oferiran un preciós tribut simfònic a la Música de Cine composta per Ennio Morricone, on es podran escoltar algunes de les seues Bandes Sonores més famoses com “Érase una vez en el Oeste”, “Novecento”, “Los Intocables”, “El bueno el feo y el malo”, “Érase una vez en América”, “Cinema Paradiso”, “Chi Mai” o “La Califa” entre moltes altres bandes sonores. Aquest esdeveniment, que es realitzarà el dissabte 20 d’agost a les 23:00 hores en la Plaça de Bous d’Ondara, sí que consta de venda d’entrades, que poden adquirir des d’avui mateix a través de la plataforma www.agendaondara.es on es podran adquirir entrades en grada o arena a partir dels 20 euros (de 20 a 25 euros). Cal destacar que tots els artistes que actuaran en aquest concert són valencians; i entre ells, hi haurà una alta participació de músics de la Marina Alta.

La 4a edició del Festival de Música de Cine Marina alta es tancarà el diumenge 21 d’agost novament a l’Auditori de la Casa de Cultura d’El Verger a les 20:00 hores amb el recital “Movie Horns” que oferirà l’imponent ensemble format per 15 trompes professionals a càrrec del Trompa solista de la Universal Symphony Orchestra i gerent de “Mira quina Trompa” Vicent Berbegal Coloma. Aquest innovador grup de cambra oferirà un repertori variat de Bandes Sonores compostes per al setè art. Un magnífic espectacle per a donar cloenda a la 4a Edició del Sonafilm.

Cal destacar que durant aquests 5 dies de festival, es comptarà amb la participació de més de 150 artistes entre els diferents esdeveniments que es realitzaran, tots ells de la Comunitat Valenciana, ja que un dels motius principals del certamen, a part de dotar a la Marina Alta d’una activitat cultural i turística de qualitat i oferir el que és fins a la data l’únic festival de música de cine a nivell autonòmic, és el de recolzar, potenciar i realçar el patrimoni cultural i musical pel que les terres valencianes destaquen.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.