L’AJUNTAMENT D’ONDARA POSARÀ EN MARXA UN DISPOSITIU ESPECIAL DE SEGURETAT PER ALS ESDEVENIMENTS DEL 28 DE MAIG

  • Se celebra el festival musical Spring Fest by Gegant a la Plaça de Bous d’Ondara; la XXII Cursa Popular d’Ondara, i el concurs de Tir i Arrossegament
  • S’habilitaran unes 2.000 places d’aparcament

Ondara, 19.05.22. Dissabte que ve 28 de maig, Ondara serà seu de diversos esdeveniments destacats que confluiran al centre del poble al llarg de tota la jornada: el festival musical Spring Fest by Gegant (que se celebrarà des de migdia a la nit, a la Plaça de Bous d’Ondara); la XXII Cursa Popular d’Ondara (que tindrà lloc a la vesprada pel casc urbà), i el concurs de Tir i Arrossegament (que estarà emplaçat a l’aparcament del MasyMas, durant tot el dia). Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana que dirigeix l’Alcalde, José Ramiro, es posarà en marxa per a eixa data del dissabte 28 de maig un dispositiu especial de seguretat, segons ha informat el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano.

Tots els esdeveniments confluiran en els voltants de la Plaça de Bous, Prado i eixida nord cal a El Verger. Per aquest motiu, l’accés principal a Ondara es realitzarà per l’Avinguda Adolfo Suárez (en la variant). S’habilitaran unes 2.000 places d’aparcament per a acollir l’afluència de públic. Per a això, destaca la creació d’una gran zona d’aparcament en la continuació de l’Avinguda Doctor Fleming, des de la rotonda del MasyMas, fins a la rotonda de la carretera cap al Verger, que enllaça amb Adolfo Suárez. En aquest àrea es podran habilitar unes 500 places d’aparcament, disponibles a la vesprada per a acudir a la cursa. A més, es comptarà amb altres 2 zones d’aparcament en ambdós costats de l’avinguda Doctor Fleming; els dos aparcaments contigus de terra de l’Av Doctor Fleming que s’utilitzen en la Fira; els aparcaments de la piscina, del carrer Nacions Sense Estat; del final del carrer Doctor Barraquer, del carrer Picasso (Espai Jove) i el de la Ronda Generalitat (O-30). A més, el gran aparcament de la rotonda del MasyMas, acollirà també els vehicles de l’esdeveniment del Tir i Arrossegament, ja que s’habilitarà per a poder ser utilitzat en la seua totalitat (el tir i arrossegament se celebra en aquest emplaçament, on els participants podran també aparcar).

A causa de les obres de pluvials del carrer Sant Doménech, es desviarà el trànsit d’entrada a la població per a accedir per l’avinguda Adolfo Suárez i pel carrer Picasso. La Policia Local col·locarà la corresponent senyalització. Des del migdia es tallaran els carrers per a la cursa (Vicent Andrés Estellés, General Bosch i balcó del Prado). L’eixida de la cursa es produirà des de l’avinguda Doctor Fleming, enfront de la plaça de bous, que es tallarà per a la carrera a la vesprada, igual que General Bosch (romandran oberts aquests carrers fins que comence la cursa).

El dispositiu especial de seguretat estarà integrat per 35 efectius de Protecció Civil d’Ondara i per 8 policies locals (sent quatre vegades més que un operatiu d’una jornada ordinària). A més, i com en tots els esdeveniments multitudinaris que se celebren a Ondara, es coordinarà el dispositiu amb les forces i cossos de seguretat, com la Guàrdia Civil.

* Foto: Reunió de coordinació de seguretat de la Cursa Popular d’Ondara *

Publicado en Actualitat, Ajuntament.