L’IVACE CONCEDEIX AJUDES A L’AJUNTAMENT D’ONDARA PER VALOR DE 391.980 EUROS PER A EXECUTAR LA III FASE DE MILLORA DE L’ÀREA MARJALS – AV. ALACANT I POLÍGON MARJALS 5,6,7

Ondara, 04.05.22. L’Ajuntament d’Ondara va rebre ahir 3 de maig la notificació de la concessió de la subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial IVACE per a escometre la tercera fase dels projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons i àrees industrials Àrea Marjals i Avinguda d’Alacant, i polígon industrial Marjals 5-6-7, per un valor total (els 2 projectes) de 391.980 euros. Segons ha avançat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, “l’objectiu és que l’Ajuntament d’Ondara compte amb els recursos necessaris per a impulsar i completar la tercera fase de les obres de millora dels polígons i àrees industrials”, la primera fase de les quals es va executar en 2019, i la segona en 2021, amb fons de l’IVACE.

En concret, per al millorament del Polígon Marjals 5,6,7 Fase III, l’IVACE ha concedit una subvenció al municipi d’Ondara de 195.729 euros. Per a la Fase III de millora de l’Àrea Marjals i Avinguda Alacant, la subvenció concedida ascendeix a 196.251 euros. L’equip tècnic de l’Ajuntament d’Ondara ja s’ha posat en marxa per a dur a terme aquest projecte de continuació de la millora en els polígons i àrees industrials, per a garantir la seguretat i salut ciutadana dels veïns i veïnes del poble d’Ondara, a més d’invertir en iniciatives destinades a impulsar el comerç local.

Cal esmentar que en el ple del passat mes de febrer de 2022, l’Ajuntament d’Ondara va aprovar, amb el vot en contra de PP i Ciutadans, sol·licitar la subvenció a la Generalitat Valenciana (IVACE – Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), per a les obres de Millora de les condicions d’Àrea Marjals i Avinguda d’Alacant (Fase III) i projecte de millores en el polígon industrial Marjals 5-6-7, Fase III.

La millora de les condicions de Marjals i Av. Alacant (Fase III) té un pressupost de 199.015 euros, per a continuar executant el projecte de millora en la mobilitat urbana iniciat en 2019. Destaca la millora viària consistent en la renovació de l’asfaltat de la via; la instal·lació del CCTV (circuit tancat TV) connectat amb la Policia Local per a la vigilància en el Polígon (en la fase II es va realitzar la instal·lació en el parc comercial); la millora en la mobilitat urbana (adequació de carril bici i aparcaments per a bicicletes i patinets elèctrics); la millora de la xarxa contra incendis mitjançant la instal·lació d’hidrants; la millora de la zona verda del polígon i la senyalització horitzontal i vertical i directori d’empreses.

Quant al projecte de la fase III de millora de Marjals 5, 6 i 7, està pressupostat en 198.485 euros, i consisteix en millores en la mobilitat urbana (adequació i habilitació d’aparcaments per a bicicletes i patinets elèctrics); la millora en l’enllumenat públic amb la instal·lació de lluminàries energèticament eficients; la millora de la zona verda del polígon, amb creació de zones biosaludables i instal·lació d’elements de regeneració paisatgística i ambiental, i el directori d’empreses i serveis existents en el polígon.

L’Alcalde, José Ramiro, ha aprofitat per a reiterar que les xifres avalen i recolzen les actuacions que s’han realitzat emmarcades en els plans IVACE I i II. De fet, segons les dades del departament d’Activitats Econòmiques, les fases I i II de l’IVACE, han propiciat la creació d’empreses noves en plena pandèmia, ja que des de 2018 (data d’inici dels plans IVACE) fins a 2022, s’han donat d’alta un total de 40 nous negocis en aquestes àrees (Marjals i Avinguda d’Alacant i polígon industrial Marjals 5-6-7), enfront de 19 baixes d’empreses existents en aquest mateix període de temps. Les obres impulsades per a millorar els polígons industrials sufragades per l’IVACE “s’han constatat així com un important motor econòmic per al municipi d’Ondara en plena època covid”, segons Ramiro.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.