ONDARA VA ACOLLIR AMB GRAN ÈXIT LA IV TROBADA D’EDUCACIÓ INFANTIL A LA MARINA ALTA I EL TALLER TOTSONA PER A FAMÍLIES DE DÀMARIS GELABERT

La Trobada dirigida al professorat es va celebrar dissabte passat 5 de febrer, al matí, a la Casa de Cultura, i el Taller Musical per a famílies TotSona es va realitzar al Prado a la vesprada

Ondara, 07.02.22. Dissabte passat 5 de febrer, Ondara va acollir dos esdeveniments educatius molt especials, que van agradar moltíssim als participants: la IV Trobada d’Educació Infantil a la Marina Alta, que es va impartir al matí a la Casa de Cultura d’Ondara, amb la presència de la coneguda compositora infantil Dàmaris Gelabert; i el Taller Musical Totsona per a Famílies, que es va realitzar a la vesprada a l’edifici del Prado, amb 2 sessions (per a menors de 2 anys, i per a més majors). Aquesta jornada es va haver de cancel·lar al febrer de 2021 i posposar-la al febrer d’enguany 2022, a causa de les restriccions per la situació pel covid l’any passat.

La IV Trobada d’Educació Infantil a la Marina Alta es va impartir al matí a la Casa de Cultura, dirigida especialment al professorat de l’etapa de 0 a 6 anys. Va comptar amb la participació de 50 persones (hi havia reducció d’aforament pel covid i es van completar totes les places previstes per a poder realitzar l’activitat amb seguretat). El públic era d’Ondara i de la Marina Alta, principalment educadors i mestres d’educació infantil, i personal de les escoles de música. La IV Trobada d’Educació Infantil a la Marina Alta va estar organitzada per la Regidoria d’Educació d’Ondara, dirigida per Mar Chesa (que va ser l’encarregada d’introduir l’acte), i comptava amb la col·laboració en l’organització de l’IES Xebic d’Ondara; de l’Escola Infantil Municipal d’El Verger, i l’Escola Infantil Municipal Joaquina Gavilà d’Ondara. La Jornada va ser impartida per Dàmaris Gelabert, pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils, que va parlar d’Estimulació Musical i del seu particular mètode anomenat Tot Sona. Es va realitzar una part teòrica i una altra pràctica amb els seus particulars dinàmiques. El Mètode d’Estimulació Musical Totsona és un mètode d’estimulació musical creat per la Dàmaris Gelabert per a l’etapa de 0 a 6 anys que es fonamenta en dos principis: la música és el primer llenguatge i la cançó és un canal de comunicació afectiva i una estratègia educativa.

La jornada va estar complementada a la vesprada amb un taller musical dirigit a les famílies que es va realitzar al Prado, on es va poder comprovar la qualitat de l’edifici per a acollir actes musicals després de les obres per a millorar l’acústica del Prado. Els participants i la pròpia Dàmaris Gelabert, van aplaudir les actuacions que han permès reduir el temps de reverberació (eco) que dificultava l’aprofitament per a activitats lúdiques i culturals (s’han instal·lat unes plaques sonoro-absorbent en les parets i el sostre, reduint així aquest efecte i habilitant el recinte per al seu òptim ús, com es va poder comprovar al taller Totsona). El Taller Musical Totsona per a Famílies es va fer al Prado amb dos passes (per a famílies amb xiquets/tes de menys de 2 anys i per a famílies amb xiquets/tes a partir dels 2 anys). Van participar 25 famílies en casa una de les sessions (un total de 50 famílies), omplint totes les places disponibles. Va ser una trobada pràctica amb pares, mares, xiquets i xiquetes on van cantar i jugar junts a partir de cançons pensades especialment per a l’etapa de 0 a 6 anys, les quals estimulen el desenvolupament global de l’infant. Tots i totes els assistents va gaudir molt amb aquesta activitat i van demanar a la Regidoria d’Educació que es tornara a repetir. Cal indicar que el Prado es va condicionar per a fer-ho més confortable per a les famílies amb moquetes i coixins.

REGIDORIA D’EDUCACIÓ * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.