ONDARA ACULL LA TROBADA DE PILOTA GROSSA AMB MOTIU DEL 150 ANIVERSARI DEL TRINQUET

Ondara, 24.01.22. Ondara va acollir ahir la Trobada de Pilota Grossa amb motiu del 150º aniversari del Trinquet d’Ondara, organitzada pel Club de Pilota d’Ondara, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara i la Federació de Pilota Valenciana. El Trinquet Municipal d’Ondara data de 1872, fet que comporta que siga considerat com un dels tres més antics del país. Passà a ser propietat municipal en 2007, fou rehabilitat completament en 2015, i en 2018 es va reformar de forma integral el Trinquet de Pilota Grossa. Amb la commemoració de l’aniversari del trinquet enguany 2022, es vol retre homenatge a un dels esports més tradicionals del nostre poble; i és que Ondara sempre ha estat lligada al món de la pilota, segons ha recalcat l’Alcalde, José Ramiro.

D’aquesta manera, i durant tota la jornada d’ahir diumenge 23 de gener, es va viure un gran ambient de pilota tant al Trinquet Municipal d’Ondara com als carrerons, que van acollir les pistes on es van disputar les partides de les 3 categories que es van jugar (2 masculines i 1 femenina). Van participar un total de 24 equips distribuïts en 3 categories: 8 equips en categoria femenina, 8 equips en segona i 8 equips en primera categoria. Es va jugar a pilota grossa al Trinquet de pilota grossa, i també als carrers Sant Antoni i Sant Cristòfol. Durant tot el matí es va fer una lligueta classificatòria, passant els primers de cada grup a jugar les finals per la vesprada. Van participar equips de Parcent, Ondara, El Verger, Murla, Llutxent, Dénia i l’Abdet (qui va participar amb 7 equips). Des del Club de Pilota d’Ondara també es va organitzar un dinar de germanor per a tots i totes els/les participants. Les parelles finalistes van ser les següents:

▪️Femení: Inés-Alicia vs Paula-Ainhoa.

▪️Segona: Juanma-Vicent vs Mario-Nahum.

▪️Primera: Basilio-Moisés vs Rogelio-Juanjo.

Des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, es va donar l’enhorabona al Club de Pilota d’Ondara per l’organització d’aquesta iniciativa i es va agrair la participació de tots i totes els jugadors i jugadores, els quals van gaudir d’una magnífica jornada de germanor al voltant del món de la pilota grossa, que cada dia guanya més adeptes en ser una modalitat que permet la participació de persones de diferent nivell i condició física.

Cal recordar que fa ara 4 anys, al febrer de 2018, es va inaugurar la remodelació del Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara, després de la realització de les obres de millora, amb les quals s’ha recuperat aquesta instal·lació esportiva municipal per a la pràctica de la modalitat de “pilota grossa”; un joc de pilota valenciana que es practicava antigament en el “trinquetet” d’Ondara, que data de 1872. El trinquet de “pilota grossa” d’Ondara és un dels més antics de tota la Comunitat Valenciana en què es practicava aquesta modalitat de joc centenària (va ser molt popular durant el s. XVIII i XIX). Des de la seua reforma i posada en funcionament, el trinquet de Pilota Grossa d’Ondara té una gran activitat i és escenari de trobades i campionats.

Publicado en Actualitat, Esports.