150 ALUMNES I PROFESSORS DE L’IES XEBIC D’ONDARA HAN PARTICIPAT HUI A LA CAMPANYA “MANS AL RIU” I HAN COL·LABORAT EN LA NETEJA DEL TRAM URBÀ DEL RIU ALBERCA

Ondara, 16.12.21. L’alumnat i professorat de l’IES Xèbic d’Ondara ha participat hui dijous 16 de desembre en «Mans al Riu», la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana, segons ha donat a conèixer la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Pere Picornell.

L’activitat s’ha realitzat al tram urbà del riu Alberca, al seu pas per Ondara. Enguany, a Ondara, la campanya anava dirigida específicament a l’alumnat de l’institut Xebic i s’ha dut a terme entre setmana, dins de l’horari lectiu del centre, a diferència d’altres edicions (en què es buscaven voluntaris entre la ciutadania per a realitzar la neteja de Mans al riu un matí de diumenge). En la jornada que s’ha celebrat hui a Ondara han participant 150 persones, entre alumnes i professors de l’IES Xebic. També ha col·laborat l’Ajuntament d’Ondara.

Aquesta campanya, que compta amb el patrocini de Global Omnium, se celebra anualment des de fa dotze anys i busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden. «Mans al Riu» és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.