TOTS ELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS D’ONDARA DECIDIRAN SOBRE EL FUTUR IMMEDIAT DEL BAR DE LA PLAÇA DE BOUS

  • Se celebrarà una nova Comissió de Cultura en què cada partit podrà comptar amb assessors per a realitzar propostes i consensuar l’actuació a realitzar
  • La intenció és reduir a 80-85 m2 el bar de la plaça de bous, ressaltant així el patrimoni local, mantenint el servei i la terrassa, al mateix temps que es donarà major visibilitat al monument

Ondara, 23.11.21. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar divendres passat 19 de novembre una Comissió de Cultura extraordinària amb l’objectiu de decidir el futur immediat del Bar de la Plaça de Bous d’Ondara. Després de la celebració de la dita comissió, s’ha acordat amb els portaveus de tots els grups municipals amb representació en l’Ajuntament d’Ondara (PSPV, PP, Compromís i Ciutadans) que, tenint en compte l’aportació de propostes per part dels grups, es continuarà valorant i analitzant l’actuació a realitzar, d’ací a 2 setmanes, en una nova comissió de Cultura, en la que cada partit podrà aportar dos assessors de les àrees de la cultura, el patrimoni, la història, o del món taurí. L’objectiu és convidar a donar la seua opinió a col·lectius i persones del poble, donada la rellevància del canvi que s’està projectant. Entre altres propostes, s’està considerant que 82m2 és prou superfície construïda per al bar de la plaça de bous; o que les taquilles de la plaça es podrien reubicar en la caseta de l’ONCE de l’Avinguda Doctor Fleming.

Cal recordar que des d’Equip de Govern es va encomanar a l’àrea Tècnica municipal la proposta perquè desenvolupe la redacció d’un projecte per a realitzar les obres de reducció de la superfície construïda del local del bar – restaurant de la Plaça de Bous d’Ondara, a fi que passe d’una superfície útil de 200 a 70 metres quadrats. La intenció és eliminar el 70% del local, deixant el 30% restant com a bar – cafeteria per a prestar servei als esdeveniments que se celebren a la plaça de bous, i per a donar accés a la visita del patrimoni de la plaça. A això caldria sumar l’ampliació de la zona de terrassa que suposarà aquesta obra, en reduir l’àrea construïda del local en benefici de la terrassa. Després de la imminent jubilació de l’adjudicatari que tenia la concessió del bar-restaurant de la plaça de bous, l’Equip de Govern d’Ondara proposa impulsar unes obres per a reduir la superfície construïda del local, mantenint el servei i la terrassa, al mateix temps que es donarà major visibilitat al monument que és un dels béns patrimonials més rellevants del poble. Després del debat d’aquesta proposta en la passada Comissió de Cultura, es continuarà valorant la proposta en el termini de 15 dies, amb l’aportació de tots els grups polítics.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.