AVANCEN A BON RITME LES OBRES PER A CREAR EL JARDÍ “EL CARAGOL” AL PARC PÚBLIC TOSSALS D’ONDARA

L’alumnat del taller d’ocupació “Et Formem” està habilitant aquesta nova zona d’esplai, que comptarà amb un jardí de ribera, un estany i una séquia; tot això recreant la forma d’un caragol

Ondara, 26.10.21. L’Ajuntament d’Ondara està habilitant una nova zona de jardí en l’àrea verda del parc públic Tossals. En concret, en l’últim dels quadrants d’aquesta zona verda que faltava per completar (en els altres tres quadrants està el pump track; el centre de Dia i una zona enjardinada mediterrània). El projecte s’està realitzant al quadrant que està davant del pump track (el que fa cantó entre els carrers Enric Valor i Juan Luís Vives). Les obres van començar en el primer trimestre d’enguany 2021, i s’espera que els treballs culminen en el primer trimestre de 2022. Les obres van a bon ritme i ja s’ha donat forma al jardí, amb la instal·lació de les zones humides centrals, tal com han confirmat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Parcs i Jardins, Pere Picornell.

El Jardí “el Caragol” és una nova zona verda que garantirà llocs d’esplai i que afavorirà la biodiversitat de la zona, amb la creació d’un bosc de ribera i espècies autòctones. Comptarà amb zones humides: un estany i una séquia; plantes de ribera i de zones humides, així com zones de descans. El jardí “El Caragol” s’està creant entorn de la geometria de la seua xicoteta plaça en forma de caragol, d’ací el seu nom. Estarà compost per espècies vegetals que s’adapten perfectament a les condicions ambientals, amb la premissa que siga de baix manteniment. En els diferents espais predominarà el color, les textures, les formes que seran l’essència d’aquest xicotet ecosistema aquàtic. La col·lecció botànica és molt àmplia, destacant la sèrie vegetativa des del mateix interior de l’aigua fins a la formació del bosc de ribera amb la seua fauna associada, donant un alt valor paisatgista.

L’execució del projecte està anant a càrrec de l’alumnat del Taller d’Ocupació denominat “Et Formem :Ondara apostem pel teu futur V”. Aquest taller s’està impartint a Ondara gràcies a una subvenció concedida pel Labora Servei – Valencià d’Ocupació i Formació per a la realització d’aquest programa mixt d’ocupació i formació. Per a aquest programa, es van contractar a 20 persones, que reben formació i realitzen treballs com a auxiliars de vivers, jardins, conservació i millora de muntanyes.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.