L’AJUNTAMENT D’ONDARA POSA A PUNT ELS CENTRES EDUCATIUS PER A L’INICI DEL CURS 2021-2022

S’han pres mesures per a complir totes les normatives i protocols de seguretat per a evitar la propagació del Covid-19

Ja està tot a punt perquè demà 8 de setembre comence el curs escolar en tots els nivells

Ondara, 07.09.21. L’Ajuntament d’Ondara, a través de diversos departaments municipals, ha dut a terme una sèrie de tasques, labors de manteniment i obres de cara a l’inici d’aquest nou curs escolar, en diferents espais públics. Unes obres executades per mitjà del personal de manteniment i de la Brigada Municipal, de cara a la reobertura dels centres educatius des d’aquest dimecres 8 de setembre, per a complir totes les normatives i protocols de seguretat per a evitar la propagació del Covid-19.

D’una banda, i amb la intenció que la tornada al col·legi a Ondara siga el més segura possible, s’està treballant per a garantir i implementar totes les mesures de seguretat necessàries, com ha informat la Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa. A Ondara s’han pres una sèrie de mesures perquè es puga acudir als centre educatius amb garanties. Tot l’alumnat major de 6 anys hi haurà de portar mascareta (també en classe). En el cas del CEIP Sanchis Guarner, que engloba el centre d’infantil Marjals i el de primària Sanchis Guarner, Mar Chesa ha detallat que totes les aules tenen ràtios reduïdes (màxim 25 alumnes per aula a partir de 4t de primària, i menys de 25 en els nivells inferiors); i a més, aquest curs s’ha dotat als centres amb 4 mestres més. D’altra banda, en el cas del pati, una novetat d’enguany és que, malgrat estar fraccionat per grups, en el cas de primària es permet que tot un mateix curs compartisca pati. En el cas d’Infantil, s’ha fraccionat per a evitar que es mesclen els grups de convivència estable, perquè no porten mascareta. A més, s’ha habilitat un horari d’entrada per a evitar concentracions i aglomeracions: en Marjals (Infantil) de 8:40h a 9:00h; i en Sanchis Guarner (Primària) de 8:45h a 9:05h. En el cas de l’Escoleta Infantil Joaquina Gavilà també hi haurà grups de convivència estable. Des de la Regidoria d’Educació d’Ondara es recalca que s’està treballant per a poder iniciar el curs de la manera més segura possible.

D’altra banda, s’han realitzat totes les actuacions de posada a punt tant en l’interior com en els patis dels centres educatius, sol·licitades per la direcció del Sanchis Guarner. El Regidor de Manteniment d’Infraestructures, Miguel Gomis, ha explicat que algunes de les principals tasques que s’han executat han consistit en la neteja dels vidres exteriors de tots els centres; s’han desinfectat i netejat totes les instal·lacions, s’ha col·locat una mosquitera per a la cuina del Sanchis Guarner i protectors per a les portes de Marjals, i s’han revisat i arreglat tots els aparells d’aire condicionat de tots els centres. També aquest estiu s’han col·locat nous parallamps, tant en l’edifici del Sanchis com en el de Marjals, per a substituir els que estaven obsolets.

En el cas del col·legi de primària Sanchis Guarner s’han resolt les incidències en la cuina i el menjador; s’han revisat tots els banys; s’han impermeabilitzat finestres, repintat la biblioteca, netejat la zona enjardinada i distribuït els espais del pati amb la col·locació de tanques i cadenes. També s’han col·locat punts de llum i d’internet on ha sigut requerit per la direcció.

En el cas de l’edifici d’infantil Marjals, s’han realitzat les reparacions i manteniment de les instal·lacions requerides per la direcció, tant en l’interior com en l’exterior del centre i en la zona del pati; incloent la zona enjardinada i de gespa artificial. També s’han repintat algunes instal·lacions, entre altres tasques.

Quant a l’edifici de l’Escola Infantil Municipal Joaquina Gavilà, que està gestionada per l’empresa municipal SINMA, s’han executat aquest estiu les reparacions i manteniment de les instal·lacions, tant en l’interior de les aules, com en les zones comunes (menjador, banys) i en la zona exterior i pati, incloent-hi l’àrea enjardinada i de gespa artificial. Les labors han inclòs, entre altres, la reparació de taulells, goteres, finestres, estanteries, sensors de llum, etc; i col·locació d’estors.

Tot està preparat ja per a acollir l’alumnat a partir de demà dimecres 8 de setembre; data d’inici del curs 2021-2022 en tots els nivells.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.