ONDARA ADJUDICA LES OBRES PER A CREAR UN CARRIL BICI EN DIVERSOS CARRERS DEL NUCLI URBÀ I PER A COL·LOCAR IL·LUMINACIÓ AL PARC TOSSALS

Es donarà continuïtat al carril bici existent en l’avinguda d’Alacant per a enllaçar-ho amb altres entrades del poble, i es dotarà d’il·luminació els vials interiors del parc Tossals

Ondara, 01.09.21. L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat en la Junta de Govern local dos projectes en el marc del Pla +PROP 2020, de la Diputació Provincial d’Alacant, per a la convocatòria de concessió de subvencions d’infraestructures i assistència a municipis.

D’una banda, s’han adjudicat les obres de millora en la circulació viària mitjançant l’habilitació de carril-bici en uns quants carrers del nucli urbà, que començaran durant la segona quinzena d’aquest mes de setembre i tindran un terme d’execució de 2 mesos. El pressupost total més IVA és de 41.174,61 euros. L’actuació prevista pretén unir el carril bici existent en l’avinguda d’Alacant amb el carril bici existent en l’eixida est del terme que enllaça amb el municipi de Dénia. A més, aquesta actuació serviria de fase prèvia a l’enllaç amb altres entrades del poble, com l’entrada oest, on recentment també s’ha executat carril bici que accedeix fins al nucli del poble. En la configuració prevista, també es millorarà l’accés de vianants des de l’avinguda d’Alacant, en l’últim tram de l’Avinguda, mitjançant una lleugera ampliació de la vorera per a millorar la circulació de vianants, i que sorgeix en organitzar en la dita zona el nou carril-bici, les places d’aparcament i la parada de bus existent. L’actuació redirigirà també el trànsit en convertir el carrer Rei Jaume I en carril d’única direcció per a poder instaurar el carril bici. En concret, aquestes obres modificaran l’illa on es troba la parada de bus en l’Avinguda d’Alacant (entre Jaume I i Pintor Murillo), per a realitzar la continuació del carril bici existent en aquesta avinguda, a més d’executar-se un carril bici independent de dos sentits mitjançant separadors de carril, que discorrerà per Jaume I i després girarà per Ramon i Cajal fins a poc abans de l’Av. Marina Alta. Les obres es fan necessàries per a dotar a l’àrea de les condicions de seguretat i funcionalitat en la zona per als usuaris de bicicletes.

D’altra banda, s’han contractat també els treballs per a dotar d’il·luminació els vials interiors del parc Tossals. Unes actuacions que començaran en unes 3 setmanes. El pressupost ascendeix a 31.567,50 euros. El projecte consisteix en la instal·lació de 17 fanals LED de 30W i 4 metres d’altura, prèvia estesa del cablejat. L’emplaçament de l’actuació és al parc «Tossals», que es troba situat entre els carrers Enric Valor, Josep Grimalt Mauro, Poeta Teodor Llorente i el carrer Joan Lluís Vives. Es pretén actuar sobre els vials de vianants interiors del parc, amb forma de creu i amb un espai central circular. L’ús a què es destinarà és el d’enllumenat vial ambiental en parc.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.