LES NOVES RESTRICCIONS AUTONÒMIQUES, AMB TOC DE QUEDA A ONDARA, MOTIVEN LA SUSPENSIÓ DELS ACTES DE SANT JAUME LA CELEBRACIÓ DELS QUALS ESTAVA PREVISTA PASSADA MITJANIT

  • En complir tots els requisits, control d’aforaments, i mesures de seguretat aprovats per Salut Pública, la resta d’actes de Sant Jaume 2021 sí que se celebraran (si no canvien les actuals restriccions)
  • Es mantenen tots els actes per a públic infantil de les 12h. a la carpa de c/ Nacions Sense Estat; els actes taurins i musicals de les 20h. a la Plaça de Bous, i els espectacles de les 22h. al carrer Sant Jaume

Ondara, 22.07.21. Sanitat ha informat l’Ajuntament d’Ondara que el Consell ha remès al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana una ordre en què li demana autorització per a ampliar les localitats en què s’aplica el toc de queda nocturn. Entre els nous municipis per als que es demana el toc de queda nocturn d’1 a 6 hores es troba Ondara, en tindre una incidència superior als 250 casos actius per cada cent mil habitants (risc extrem) i tindre més de 5.000 habitants. En concret, Ondara té en aquests moments una incidència 310,91 casos actius per cada cent mil habitants (segons dades del 20 de juliol). Les mesures del Consell actualment en vigor per a fer front a la cinquena onada del covid-19 inclouen el tancament de l’oci nocturn i la limitació de les reunions a 10 persones, així com el toc de queda en 32 municipis. Tenen vigència fins al diumenge 25 de juliol, per la qual cosa l’extensió a altres poblacions, entre elles Ondara, de la prohibició de la mobilitat nocturna, entraria en vigor a partir del dilluns 26.

Respecte d’això, l’Ajuntament d’Ondara ha informat que aquesta mesura anunciada per la Conselleria de Sanitat respecte a la inclusió d’Ondara entre les poblacions on s’ha sol·licitat el toc de queda, han motivat la cancel·lació d’alguns dels actes prevists al programa de Sant Jaume 2021. En concret, no se celebraran les soltes de jònegues previstes per als dies 26, 27, 28 i 29 de juliol a les 00:15 hores a la Plaça de Bous d’Ondara. Des de l’Ajuntament d’Ondara es confirma que la resta d’actes es durà a terme en l’horari establit en la programació, ja que hi ha actes per a públic infantil en horari matutí (12h, en la carpa del carrer Nacions Sense Estat); actes taurins i concerts a les 20 hores (a la Plaça de Bous) i espectacles i musicals a les 22 hores al carrer Sant Jaume (que serà l’últim tram horari en què se celebren les activitats).

L’Ajuntament d’Ondara ha demanat la col·laboració de la ciutadania perquè seguisquen tots els protocols i mesures de seguretat i aforament establides, per a poder gaudir del 23 de juliol a l’1 d’agost del programa de Sant Jaume 2021. L’Alcalde, José Ramiro, ha aprofitat per a recordar que Ondara porta més d’un any celebrant actes i activitats emmarcats en el projecte “La Joia de la Cultura” per a acollir “cultura segura” en aquests temps de pandèmia; uns actes autoritzats per Salut Pública i que compleixen amb tots els requisits i mesures de seguretat i higièniques; amb control d’accessos i aforaments reduïts.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.