Comunicat CEIP Sanchis Guarner “PROJECTE DESFEM A L’ESCOLA SANCHIS GUARNER”

**Comunicat CEIP Sanchis Guarner**

El passat dijous 17 de juny vàrem rebre la visita sorpresa del conta-cançons Dani Miquel al centre. El motiu de la visita va ser la conclusió d’un projecte de descobriment del seu últim treball “Desfem”. L’artista va voler vindre al nostre pati a agrair-nos el treball de difusió del seu darrer projecte en persona, amb una curta però intensa actuació en el que es va embutxacar com sempre a un públic que l’admira i que el segueix des de fa molt de temps.

El projecte de descobriment d’aquest darrer disc va ser, potser, fruit d’una casualitat quan el passat 21 de Març el mestre Josep Vidal va assistir a l’estrena al Teatre Principal de València. Una volta vista en persona la qualitat del seu projecte, es varen preparar les darreres sessions del tercer trimestre del curs 2020-2021 per a que tots els xiquets i xiquetes del primer cicle de Primària conegueren les seves cançons. Cadascuna de les cançons va ser estudiada profundament utilitzant tots els continguts curriculars marcats per a l’etapa. Es varen fer vàries coreografies, amb moviment, amb mnemotècnia, així com utilització de teles de grans formats. També es va gaudir de pràctiques instrumentals amb instruments innovadors com els boomwhackers. Cal afegir que es va fer un pràctica de rap amb lletres amb una mica més de dificultat sempre amb tot el material adaptat a l’edat dels i de les participants. Com a resultat, es gravaren huit vídeos, un per cadascuna de les cançons i per cadascuna les classes participants, que es corresponien als huit temes emprats en el concert vist a València.

Aquests vídeos li varen ser enviats al cantautor i li van causar una gran emoció al veure que el seu treball havia arribat a tantes personetes i les seves famílies. A més, cal destacar el fort contingut en educació mediambiental que porta associat aquest treball i que posa com a focus el reciclatge, gràcies a la iniciativa del músic i amb el suport del CRIV de Guadassuar.

“Estic molt emocionat, perquè no és normal cantar cançons noves a una escola i que l’alumnat se les saberen al peu de la lletra. Tinc moltes ganes de vindre a cantar a aquest poble el nou treball perquè l’acollida ha sigut fantàstica. Gràcies a tot el professorat, i a Josep en particular pel vostre treball de difusió, no baixes els braços en la teva tasca!”, va dir Dani Miquel a l’acabar. Com a gran final, una de les classes de tercer de Primària va utilitzar un d’aquests treballs per a la seva actuació al festival de fi de curs del passat dilluns 21 de juny, tancant així un cicle educatiu que va partir del descobriment d’aquesta obra mestra de la música, la seva difusió i la incorporació en el seu repertori personal.

Informar i recordar que Dani Miquel i els Mamemimomúsics ens visitaran el proper 15 d’Agost d 2021, en un concert familiar que tindrà lloc a la Plaça de Bous d’Ondara a les 20:30 hores. Esperem que la música de Dani Miquel acabe en les vostres cançons de l’estiu i que vinguen moltes més iniciatives com estes.

**Comunicat CEIP Sanchis Guarner**

Publicado en Associacions.