COMENÇA LA CAMPANYA DE VIGILÀNCIA I PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS DE PROTECCIÓ CIVIL D’ONDARA PER A AQUEST ESTIU 2021

Ondara, 18.06.21. Aquest dimarts 15 de juny va començar la campanya de vigilància i prevenció d’incendis en el municipi d’Ondara, que realitzen els integrants de l’agrupació de Protecció Civil d’Ondara durant els mesos d’estiu. Cal indicar que Protecció Civil Ondara desenvolupa la vigilància forestal en l’època estival des de l’any 2014. Entre els principals objectius d’aquesta nova campanya d’estiu es troben la vigilància forestal i actuacions dissuasòries; la sensibilització entre veïns i visitants; l’educació ambiental i coneixement del medi forestal que ens rodeja.

Aquest estiu 2021, la vigilància forestal a Ondara, dedicada a la prevenció d’incendis forestals durant la temporada de major risc, com són els mesos d’estiu, es realitzarà del 15 de juny al 15 de setembre, amb un grup de quatre persones voluntàries per dia, sent el seu horari de vigilància de 16 a 22 hores. Una parella de voluntaris vigilarà diferents zones del terme municipal, i una altra parella romandrà en la Serra de Segària. L’equip estarà en comunicació permanent amb el Centre de Coordinació Operativa del 112. Cal recordar que a Ondara estan prohibides tot tipus de cremes de l’1 de juny al 6 d’octubre, segons el Pla Local de Cremes del municipi d’Ondara aprovat a l’octubre de 2020.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, es va reunir prèviament amb els voluntaris de Protecció Civil i amb el cap de la Policia Local, Antonio Galiano, i va aprofitar per a agrair la gran labor que realitzen de forma desinteressada en benefici del municipi, tant en matèria de prevenció d’incendis com també donant suport als actes i activitats, així com en situacions d’emergència. Cal destacar que en aquesta ocasió, Protecció Civil d’Ondara compta amb un nou vehicle per a realitzar les seues labors de vigilància, ja que després de la substitució dels cotxes de policia local el passat mes de maig, un dels dos tot terreny 4×4 híbrids de què disposava la policia s’ha destinat, després de la seua nova retolació, al col·lectiu de Protecció Civil d’Ondara perquè puga utilitzar-ho en la prestació dels seus serveis.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.