L’AJUNTAMENT D’ONDARA CREARÀ UN ESPAI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÒMICA, OCUPACIÓ I EMPRESA EN L’EDIFICI DE CASA CATALÀ

  • S’eleva al ple de la setmana que ve l’acord de lloguer amb opció a compra de l’immoble, i ja està pressupostada per a enguany una partida de 180.000 euros per a les obres de reforma de l’Espai Català
  • Aquest projecte permetrà unificar els lloguers que paga mensualment l’Ajuntament d’Ondara per a l’ús de diferents dependències, i redundarà en un estalvi per a les arques municipals

Ondara, 21.05.21. L’Ajuntament d’Ondara té previst donar un gran impuls a la promoció econòmica local durant l’actual exercici, i una de les principals apostes del Govern Municipal passa per transformar l’edifici de modes Català (ubicat estratègicament en la cèntrica Plaça del País Valencià i que tradicionalment és conegut pel seu prestigi en l’àmbit del comercial local) en un espai municipal, l’Espai Català, per a la promoció econòmica, l’empresa i l’ocupació local. Per a aconseguir aquest objectiu, l’Ajuntament d’Ondara elevarà al ple de la corporació municipal del proper dijous 27 de maig, un acord de lloguer amb opció a compra de Casa Català, segons ha avançat aquest matí l’Alcalde i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica d’Ondara, José Ramiro, que ha visitat les instal·lacions de modes Català, acompanyat pel seu propietari, Paco Català, així com per la Regidora d’Hisenda i Modernització, Raquel López, membres de l’Equip de Govern (Miguel Gomis, Raquel Mengual i Mª Carmen Velázquez) i tècnics municipals responsables de serveis que s’instal·laran a l’edifici; Juan Femenia, gerent de l’empresa municipal SINMA i Ana Cotaina, tècnica ADL d’Ondara.

La intenció del govern municipal és aprovar el contracte de lloguer de l’immoble per 20.400 euros/anuals (més IVA) per un termini de 15 anys, amb opció de compra de l’edifici per 306.000 euros a partir de l’1 de gener de 2026 (és a dir, quan hagen passat un mínim de 4 anys des de l’efectivitat del seu lloguer). Una vegada aprovat el lloguer de l’edifici, des de l’Ajuntament d’Ondara es realitzarà una habilitació de 750 m2 d’ús municipal, amb possibilitat d’habilitar més plantes segons necessitats, amb una inversió de 180.000 euros dins d’aquesta mateixa anualitat de 2021, atès que es compta amb una partida pressupostària a aquest efecte dins del Pressupost Municipal 2021. Amb aquesta operació, com ha puntualitzat José Ramiro, s’aconseguirà unificar els lloguers que paga mensualment l’Ajuntament d’Ondara per a l’ús de diferents dependències on s’ubiquen diversos serveis i oficines municipals, que, una vegada realitzada l’obra, es traslladaran al nou Espai Català, la qual cosa redundarà en un estalvi per a les arques públiques municipals.

Tal com ha avançat l’Alcalde, en el nou “Espai Català” s’ubicaran pròximament tots els serveis municipals de promoció econòmica local, ADL, empresa, comerç, ocupació LABORA, coworking i viver d’empreses, “Ondara Activa”, empresa municipal SINMA, empresa d’aigües, i altres serveis municipals. Centralitzant en una mateixa ubicació “Espai Català” tots els serveis relacionats amb la promoció econòmica i l’ocupació local. Les obres mantindran l’essència comercial de l’immoble adaptant-ho a les necessitats dels nous serveis, segons ha matisat l’Alcalde, qui ha posat de rellevància la sostenibilitat i l’accessibilitat d’aquest edifici, ubicat estratègicament en l’entrada oest al nucli urbà d’Ondara, amb zona d’aparcament pròxima, estant just al costat del nou Espai Jove. A més ha avançat que les obres adequaran la seua integració en l’entorn.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.