ONDARA SOL·LICITA AJUDA ECONÒMICA A LA DIPUTACIÓ PROVINCIAL PER A CANVIAR LA COBERTA DEL MOLÍ COVÍ, ENTRE ALTRES SUBVENCIONS SOL·LICITADES AQUESTA SETMANA

Ondara, 19.05.21. L’Ajuntament d’Ondara va acordar el 17 de maig en la Junta de Govern Local sol·licitar subvencions econòmiques tant a la Generalitat Valenciana com a la Diputació Provincial d’Alacant per a diverses iniciatives d’interès municipal.

Segons ha avançat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, entre les subvencions sol·licitades es troba la que s’ha sol·licitat a la Diputació Provincial d’Alacant, emmarcada en la convocatòria per la qual es convoquen les subvencions als Ajuntaments de la Província d’Alacant, per a rehabilitació de monuments de titularitat municipal i Esglésies, anualitat 2021. L’Ajuntament d’Ondara ha sol·licitat una ajuda econòmica per al canvi de la coberta del Molí Coví, que té un pressupost de 39.391,91 euros, segons l’informe tècnic.

Cal recordar que al Molí Coví recentment s’ha ultimat la neteja de la seua zona verda, on en breu es va a habilitar el Parc Fluvial Molí Coví amb la intenció de convertir la parcel·la en un espai amb arbratge, zona de barbacoes, berenadors i lavabos al costat de l’antic molí, i fer-ho visitable, almenys en la seua zona exterior. Ara, l’Ajuntament d’Ondara vol fer un pas més i començar a rehabilitar també l’immoble del Molí Coví (Bé de Rellevància Local) amb la intenció de restaurar les dites instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable; posant-ho en valor per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural en les seues instal·lacions. I el primer pas que s’ha donat és sol·licitar ajuda econòmica per a rehabilitar la coberta.

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha acordat sol·licitar a la Generalitat Valenciana una ajuda per a l’habilitació d’una entrada accessible al Trinquet Municipal d’Ondara, pressupostada segons la memòria valorada en 14.501,22 euros. Aquesta ajuda s’emmarca en la convocatòria d’ajudes adscrites a municipis i entitats locals menors, amb població que no excedisca de 50.000 habitants, per a finançar actuacions que faciliten la millora de l’accessibilitat de les cases consistorials i altres edificis municipals, per mitjà de l’eliminació de barreres arquitectòniques per al 2021.

A més s’he demanat a la Generalitat ajuda econòmica per al Projecte “Deixa’t el cotxe a casa, Ondara camina” amb un pressupost per a l’actuació de 4.500 euros, dins de la Convocatòria de les Ajudes en matèria de Salut Pública en relació a les Subvencions Adscrites a Projectes de Promoció de la salut i accés a serveis i programes de salut en poblacions que viuen en situació d’especial vulnerabilitat.

Així mateix, s’ha aprovat sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que subvencione la redacció i catalogació del Patrimoni de Pedra en Sec de Segària i Vinyals, en la quantitat màxima possible, basant-se en la convocatòria de subvencions per a la catalogació de béns immobles de pedra seca, així com per a promoure la recuperació, el manteniment, la conservació i la protecció de l’arquitectura de la pedra seca en el nostre territori. La proposta «Catalogació del Patrimoni de Pedra en Sec de Segària i Vinyals” al Terme Municipal d’Ondara té un pressupost de 8.500 més 1.785 (IVA 21%), que ascendeix a un import total de 10.285 euros.

L’altra subvenció sol·licitada a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat és per al projecte d’obres de millora d’escorrentia en aigüera, segons projecte que ascendeix a 59.824,99 euros. La convocatòria s’emmarca en subvencions a municipis per a l’execució d’obres en matèria d’abastiment d’aigua, sanejament i defensa contra inundacions.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.