L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONTINUA MILLORANT LA SEGURETAT VIÀRIA DE LES ZONES ESCOLARS I LES VIES PECUÀRIES

S’ha instal·lat senyalització de sentit únic en el Camí de Xàbia; d’accés exclusiu per a vianants i bicicletes en el Camí Vell del Verger, i de prohibició d’aturar i estacionar al Camí la Mar al costat de l’IES

Ondara, 08.04.21. L’Ajuntament d’Ondara, a través de les Regidories de Mobilitat Urbana i de Medi Ambient, dirigides per Francesc Giner i Pere Picornell, ha implementat en les últimes setmanes diverses mesures per a millorar la seguretat viària en partides rurals del terme municipal, vies pecuàries i zones escolars, a petició dels residents i usuaris, a fi de pacificar el trànsit i millorar les condicions de seguretat per a tots els usuaris de les vies. D’una banda, des del passat l’1 d’abril, la Brigada Municipal (SINMA) ha col·locat nova senyalització a la via pecuària coneguda com a Camí Vell del Verger, que va a enllaçar a l’antiga N-332 per la Creueta d’entrada a Ondara. La senyalització instal·lada indica l’accés exclusivament per a vianants i bicicletes (s’autoritza sols el pas de vehicles de veïns per accedir a les seues residències i terrenys agrícoles). Aquesta via serà una ruta segura més per anar al Molí Coví, on s’habilitarà una àrea recreativa (Parc Fluvial Molí Coví), com ja es va anunciar recentment en el ple del passat mes de març.

Una altra via pecuària on s’ha col·locat nova senyalització similar és el Camí de Xàbia, en el seu tram que creua la Partida Alfatares, concretament del Camí La Mar fins a l’encreuament de la via que va a la Partida de Molí d’En Coll, indicant-se una única direcció en sentit cap al Camí La Mar per a vehicles a motor, i l’accés en les dues direccions exclusivament per a vianants, bicicletes i vehicles de tracció animal. Cal esmentar que aquesta mesura s’ha portat a cap a petició dels veïns i veïnes d’aquest camí, que havien observat la gran velocitat a què circulaven alguns vehicles per aquest camí rural, utilitzant-ho com a carretera de circumval·lació, per la qual cosa, els propis residents han sol·licitat que es prenguen mesures per a reduir el volum de trànsit que circula per aquest camí, així com la reducció de la velocitat.

La finalitat de l’acció ha estat donar major seguretat a totes i tots els usuaris del camí agrícola. Des de les Regidories de Mobilitat Urbana i Medi Ambient s’entén per «vies pecuàries» les rutes o itineraris per on circula o ha circulat tradicionalment el trànsit ramader. Així mateix, les vies pecuàries es poden destinar a altres usos compatibles i complementaris, inspirant-se en el desenvolupament sostenible i el respecte al medi ambient, al paisatge i al patrimoni natural i cultural. Es consideren usos complementaris de les vies pecuàries el passeig, la pràctica del senderisme, la cavalcada i altres formes de desplaçament esportiu sobre vehicles no motoritzats, com per exemple bicicletes sempre que respecten la prioritat del trànsit ramader, si fóra existent.

Cal destacar també que entre les accions de millora de la seguretat viària, s’ha repintat la senyalització horitzontal al tram inicial de Camí La Mar fins a la entrada de l’IES Xebic, i s’han instal·lat senyals verticals remarcant la prohibició de parar i estacionar a la via al costat del centre educatiu, ja que comporta un increment de la perillositat dels seus usuaris i un col·lapse circulatori en certs moments del dia. Per això, des de l’Ajuntament d’Ondara es recorda als conductors que poden d’estacionar a diverses zones pròximes per a esperar a alumnat de l’IES, com pot ser l’aparcament de la Piscina Municipal (que compta amb unes 72 places) i al Carrer Nacions Sense Estat (que compta amb unes 80 places), evitant posar en perill a vianants i altres vehicles que circulen pel Camí La Mar. Des de l’Ajuntament d’Ondara es prega es respecte la senyalització i es demana la col·laboració de la ciutadania amb la intenció de treballar conjuntament per la millora de la mobilitat i la convivència veïnal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.